Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
18. srpna 2024 v 9:51
Čas čtení 0:56

Driftování a rychlení z nuly na 200 za pět sekund. Pražskými ulicemi se proháněla formule 1

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Driftování a rychlení z nuly na 200 za pět sekund. Pražskými ulicemi se proháněla formule 1
Zdroj: Red Bull CZ

Pražskými ulicemi v Karlíně se v sobotu prohnala formule 1. Asfalt ve svém monopostu RB7 rozehřál i legendární skotský pilot David Coulthard.

Akci s názvem Red Bull Showrun presented by foodora navštívilo i přes tropické počasí 17 tisíc diváků. Pestrý program odstartoval motocyklový kaskadér Arūnas Gibieža, který svými kousky popřel snad všechny fyzické zákony. Za volantem se předvedla i dvojice drifterů Elias Hountondji a Marco Zakouřil. Ti ve vozech BMW M4 G82 s výkonem přes tisíc koní předvedli driftování na té nejvyšší sportovní úrovni.

15. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 8:55 Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“ Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“
formuleformuleformuleformule
Zobrazit galerii
(10)

Očekávaným hřebem programu byla jízda skotského pilota Davida Coultharda. Na přibližně kilometr dlouhé trati ohromil Coulthard diváky zrychlením z nuly na dvě stě kilometrů za pět sekund. Přítomným tak zprostředkoval neopakovatelnou zvukovou kulisu závodního motoru, který v roce 2011 dovezl Sebastiana Vettela a Marka Webbera k vítězství ve dvanácti Grand Prix.

Co miluje legenda na Praze?

Coulthard nenavštívil Prahu poprvé. „Českou metropoli jsem si oblíbil a rád se sem vracím. Mám tu spoustu přátel. Vlastně sem jezdím častěji než do rodného Skotska. Miluju Karlův most a obecně nádhernou architekturu. Proto jsem byl rád, že jsme mohli přivézt vůz formule 1 do srdce města. Věřím, že si to diváci užili na maximum stejně jako já,“ uvedl pilot. Zároveň dodal, že vůni a jedinečný zvuk formule by měli fanoušci zažít naživo, protože v televizi to není ono.

18. srpna 2024 v 7:30 Čas čtení 4:48 Poslední evropská divočina. Kamila pracuje na Faerských ostrovech: „Mladí odsud utíkají, místní hromadně zabíjejí velryby“ Poslední evropská divočina. Kamila pracuje na Faerských ostrovech: „Mladí odsud utíkají, místní hromadně zabíjejí velryby“

V rozhovoru na sebe pak legendární pilot prozradil, že je perfekcionista nejen na trati, ale i v uklízení. „Musím mít doma všechno čisté a srovnané. Třeba boty mají své pevné místo a mám je zarovnané do nejmenšího detailu.“

Domů
Sdílet
Diskuse