Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
18. srpna 2024 v 12:13
Čas čtení 0:50

Extrémní misogynie jako terorismus. Británie chce bojovat proti nenávistným projevům a násilí na ženách

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Extrémní misogynie jako terorismus. Británie chce bojovat proti nenávistným projevům a násilí na ženách
Zdroj: Pexels/Anete Lusina/volně k užití

Britské vládní plány chtějí extrémní misogynii zařadit jako formu terorismu. Podle návrhu by učitelé žáky, kteří vykazují známky extrémní misogynie, ze zákona posílali na protiteroristický program britské vlády s názvem Prevent.

Ministryně vnitra Yvette Cooper nařídila revizi protiteroristické strategie, která by se zabývala násilím na ženách a dívkách. Informoval o tom deník The Guardian.

„Vlády příliš dlouho nedokázaly řešit nárůst extremismu, a to jak na internetu, tak v našich ulicích, a viděli jsme, jak počet mladých lidí, kteří se radikalizovali online, roste. Nenávistné podněcování všeho druhu narušuje a rozrušuje samotnou podstatu našich komunit a naší demokracie,“ uvedla Cooper. Zároveň dodala, že akce proti extremismu byly doposud potlačeny, právě nyní jsou ale opravdu potřeba.

18. srpna 2024 v 7:30 Čas čtení 4:48 Poslední evropská divočina. Kamila pracuje na Faerských ostrovech: „Mladí odsud utíkají, místní hromadně zabíjejí velryby“ Poslední evropská divočina. Kamila pracuje na Faerských ostrovech: „Mladí odsud utíkají, místní hromadně zabíjejí velryby“

Britské ministerstvo vnitra nyní analyzuje a monitoruje extrémistické trendy. Chce odhalit mezery v současné politice, aby mohlo zakročit proti škodlivým a nenávistným názorům či násilí.

Ministerstvo chce klasifikovat několik kategorií extremismu. Jednou z nich by měla být i online subkultura „incel“. V ní muži prosazují misogynní světonázor obviňující ženy z nedostatku sexuálních příležitostí.

15. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 8:55 Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“ Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“

Jednou z hrozeb, na kterou poukazují odborníci, jsou radikální influenceři. Jedním z nich je například Andrew Tate. Ten by mohl radikalizovat mladé muže a chlapce k extrémní misogynii stejným způsobem, jakým teroristé přitahují své následovníky, upozonil vysoce postavený policejní důstojník.

Právě proto by měl vzniknout program Prevent. Na něj by ze zákona učitelé museli posílat žáky, kteří by vykazovali známky extrémní misogynie.

Novou strategii v boji proti extremismu by v konečné formě měla vláda představit příští rok.

Domů
Sdílet
Diskuse