Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. srpna 2024 v 11:53
Čas čtení 0:30

Hrozivý útok v Sydney. Muž nožem zranil čtyři lidi, včetně policisty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hrozivý útok v Sydney. Muž nožem zranil čtyři lidi, včetně policisty
Zdroj: Unsplash / Tom Hill

Při útoku nožem v australském Sydney byli zraněni čtyři lidé včetně policisty, uvedla v neděli místní policie. Informuje o tom agentura TASR na základě zprávy agentury Reuters.

Při útoku, který následoval po autonehodě, nebyl nikdo zabit. Útočník z místa činu utekl a později byl zatčen, uvedla policie v prohlášení.

25. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:30 Sicílie se chce zbavit image „mafiánského“ ostrova. Na letištích už nekoupíš suvenýry s Kmotrem Sicílie se chce zbavit image „mafiánského“ ostrova. Na letištích už nekoupíš suvenýry s Kmotrem

V Sydney došlo letos k řadě útoků nožem a vláda státu Nový Jižní Wales zpřísnila zákony týkající se nošení nožů na veřejnosti. Policie také získala pravomoc kontrolovat lidi bez soudního příkazu v nákupních centrech, na sportovištích a stanicích veřejné dopravy pomocí elektronických skenerů na detekci kovů.


V červenci australská policie zatkla 14letého chlapce po útoku nožem na univerzitě v Sydney. Vážně zranil jednoho muže, který byl převezen do nemocnice.


Při dubnovém útoku nožem v pravoslavném kostele na předměstí Sydney bylo zabito šest lidí a 12 dalších bylo zraněno. Policie zatkla patnáctiletého chlapce a sedm dalších mladistvých s vazbami na útočníka, protože podle policie představovali nepřijatelné riziko pro veřejnost.

Domů
Sdílet
Diskuse