Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
27. srpna 2024 v 14:26
Čas čtení 0:35

1+1 střílna. Od ministerstva obrany si nyní můžeš koupit bunkr

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
1+1 střílna. Od ministerstva obrany si nyní můžeš koupit bunkr
Zdroj: EASYFOTO TASR – Branislav Caban (ilustrační foto)

Každý z nás by chtěl žít ve vlastním bydlení. Ministerstvo obrany nyní prodává několik bunkrů. Pokud ti tedy nevadí málo světla a nemožnost zatlouct si hřebíčkem obrázek, podívej se na jejich nabídku.

Ministerstvo obrany prodává další části předválečného válečného opevnění. V nabídce má 14 lehkých železobetonových opevnění neboli řopíků. Jejich cena se pohybuje přibližně od 27 tisíc korun. Kromě nich se chce úřad zbavit i několika nepotřebných pozemků. Ke koupi je tedy 21 položek s minimální kupní cenou.

11. června 2024 v 7:05 Čas čtení 2:23 Bunkr, sekera i CD Jitky Válkové. Stát se zbavuje nepotřebného majetku, věci od něj koupíš za hubičku Bunkr, sekera i CD Jitky Válkové. Stát se zbavuje nepotřebného majetku, věci od něj koupíš za hubičku

Výběrové řízení na nepotřebné nemovitosti vypisuje ministerstvo obrany pravidelně. Z minulého kola tak je stále k mání dalších 13 řopíků, které se ještě nepodařilo prodat. Umístěny jsou v severozápadních Čechách, na Znojemsku, Opavsku či Břeclavsku.

Další nabídku plánuje ministerstvo obrany zveřejnit v říjnu. K dispozici budou dosud neprodané nemovitosti a tři nově zařazené položky.

7. dubna 2024 v 8:00 Čas čtení 9:21 „Problémy mohou přijít za týden nebo za 20 let, ale přijdou.“ Češi se připravují na katastrofu, mají bunkry a staví elektrárny „Problémy mohou přijít za týden nebo za 20 let, ale přijdou.“ Češi se připravují na katastrofu, mají bunkry a staví elektrárny

Řopíky vznikaly ve 30. letech minulého století. Název získaly ze zkratky ŘOP, která označovala Ředitelství opevňovacích prací, jež výstavbu opevnění řídilo. Vzhledem k historickým okolnostem ale jejich vojenská funkce nikdy nebyla využita. Jde o malé železobetonové pevnůstky určené pro tři až sedm mužů, opatřené střílnami a pancéřovými dveřmi.

Domů
Sdílet
Diskuse