Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
5. září 2024 v 11:55
Čas čtení 0:57

Falešný bankéř působil na Hodonínsku, muž se ženou přišli o čtyři miliony

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Falešný bankéř působil na Hodonínsku, muž se ženou přišli o čtyři miliony
Zdroj: Pxfuel/DMCA/volně k užití

Policie se zabývá dvěma obdobnými případy podvodu na Hodonínsku.

Falešný bankéř tam od dvou lidí získal dohromady čtyři miliony korun. Přesvědčil je, že někdo ukradl jejich identitu a žádá o úvěr. Na policejním webu o tom dnes informoval mluvčí Petr Zámečník.

18. srpna 2024 v 15:28 Čas čtení 0:40 Češka přišla o balík peněz. Na tento podvod na internetu si dej pozor, stále na lidi funguje Češka přišla o balík peněz. Na tento podvod na internetu si dej pozor, stále na lidi funguje

Oba případy mají naprosto stejný scénář. Poškozenému muži se na jeho mobil ozval jiný muž, který se představil jako pracovník banky, řekl, že s ním chce dořešit detaily úvěru, o nějž podle něj poškozený žádal na druhé straně republiky. Poškozený však popřel, že by o nějaký úvěr žádal. „Proto od bankéře slyšel varování, že muselo dojít ke krádeži jeho identity nebo zneužití kopie občanského průkazu a je potřeba učinit bezpečnostní opatření, aby nedošlo ke krádeži jeho finančních prostředků na bankovním účtu,“ popsal mluvčí.

4. září 2024 v 15:06 Čas čtení 0:53 Zemědělec na Bruntálsku našel při orání nevybuchlou minu z 2. světové války. Sám ji vyzvedl a odložil pod strom Zemědělec na Bruntálsku našel při orání nevybuchlou minu z 2. světové války. Sám ji vyzvedl a odložil pod strom

Za pár minut se poškozenému ozval údajný bezpečnostní pracovník banky a začal s ním vzniklý problém řešit. Aby zabránili škodám, nechal domnělý bezpečnostní expert vytvořit účet, kam měl podvedený muž nasměrovat své peníze, aby byly v bezpečí. Muž pak na tento účet přesměroval 2,5 milionu korun, poslal tak peníze podvodníkům.

O den později přišla stejným způsobem poškozená žena o 1,5 milionu korun. „Oba poškození se shodli na tom, že falešní bankéři a bezpečnostní experti působili velmi věrohodně, mluvili perfektní češtinou a v komunikaci se vyznali. Proto vzbudili důvěru, a poškození se tak nechali oklamat,“ uvedl Zámečník.

5. září 2024 v 7:00 Čas čtení 3:17 Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem

Policie upozorňuje na to, aby se lidé nedali tímto nebo podobným způsobem oklamat a nejednali pod nátlakem. Vzniklý problém by neměli řešit po telefonu, ale v kamenné pobočce své banky.

Domů
Sdílet
Diskuse