Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
10. září 2024 v 9:49
Čas čtení 0:30

Na 2500 škol přišel další výhružný e-mail. Podle kriminalistů je závažnost hrozby nízká

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Policie na síti X uvedla, že výhrůžný e-mail dnes obdrželo přes 2500 škol. Ministerstvo školství (MŠMT) mezitím připravilo pro školská zařízení metodiku, jak mají postupovat v případě takových událostí.

Hrozby do škol poprvé přišly minulé úterý. V dopisech jejich autor tvrdil, že jsou školy zaminované. S podobným problémem se potýkaly i školy na Slovensku. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v pátek ČTK řekl, že jednou z vyšetřovacích verzí v souvislosti s výhrůžkami školám je i varianta, že je útok součástí hybridního působení z Ruska, nebo jiné země.

Dnes k tomu kriminalisté uvedli, že na případu intenzivně spolupracují se zahraničními kolegy. „A i odtud k nám plynou informace o tom, že relevance výhrůžek není vysoká. Tomuto i my podřizujeme naše opatření,“ doplnila policie.

Domů
Sdílet
Diskuse