Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tomáš Hrábek
10. září 2024 v 17:01
Čas čtení 0:38

Zapálil a zabil bývalou partnerku, olympioničku z Ugandy. Teď sám zemřel na následky útoku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zapálil a zabil bývalou partnerku, olympioničku z Ugandy. Teď sám zemřel na následky útoku
Zdroj: Wikimedia Commons

Muž před týdnem napadl, polil benzínem a zapálil maratonskou běžkyni Rebeccu Cheptegei. Ta zraněním podlehla.

Úřady v severozápadní Keni, kde Cheptegei žila a trénovala, uvedly, že se stala terčem útoku po návratu domů z kostela. Podezřelým z vraždy byl její bývalý partner, se kterým se prý dlouhodobě hádali o pozemek.

29. srpna 2023 v 8:30 Čas čtení 0:24 KVÍZ: Ouagadougou, Antananarivo nebo Džuba. Poznáš všechna hlavní města Afriky? KVÍZ: Ouagadougou, Antananarivo nebo Džuba. Poznáš všechna hlavní města Afriky?

Ten však při útoku sám utrpěl vážná zranění a v pondělí jim podlehl. Příčinou smrti byly „respirační selhání v důsledku těžkých popálenin dýchacích cest a sepse,“ uvedli mluvčí nemocnice, ve které byli Cheptegei i její bývalý partner ošetřováni, a kde také zemřeli.

Nejde o nic ojedinělého

Podobné případy ale nejsou v tomto africkém regionu ojedinělé. Cheptegei se stala obětí útoku pouhé dva roky po tom, co tady byly pravděpodobně svými partnery zavražděny atletky Agnes Tirop a Damaris Mutua. Jeden podezřelý vinu odmítá, po druhém policie pátrá.

14. září 2021 v 14:59 Čas čtení 1:57 Afrika je silně homofobní kontinent, uvádí studie. Může za to tradiční uvažování, náboženství i konzervativní političtí lídři Afrika je silně homofobní kontinent, uvádí studie. Může za to tradiční uvažování, náboženství i konzervativní političtí lídři

Organizace na ochranu lidských práv tvrdí, že atletky v Keni, kde mnoho běžkyň trénuje ve vysokohorských oblastech, jsou vystaveny vysokému riziku vykořisťování a násilí ze strany mužů. Násilníky totiž přitahují finanční odměny sportovkyň, které daleko převyšují průměrné místní příjmy.

Domů
Sdílet
Diskuse