Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
13. září 2024 v 10:31
Čas čtení 0:31

Dnes máš poslední možnost požádat písemně o voličský průkaz

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dnes máš poslední možnost požádat písemně o voličský průkaz
Zdroj: Unsplash/Arnaud Jaegers/na voľné použitie

Za týden se konají krajské a senátní volby. Pokud nemůžeš nebo nechceš hlasovat ve své domovské obci, vyřiď si voličský průkaz. Dnes je poslední možnost.

Využít k tomu můžeš Portál občana. Na osobní vyžádání a vyzvednutí budeš pak mít ještě pět dní navíc. Na radnici musíš zajít nejpozději ve středu 18. září.

12. září 2024 v 17:08 Čas čtení 0:59 Nejrizikovějším médiem při vytváření deep fakes je text, uvádí zpráva BIS. Co je na druhém místě? Nejrizikovějším médiem při vytváření deep fakes je text, uvádí zpráva BIS. Co je na druhém místě?

S voličským průkazem budou moci lidé hlasovat v kterékoli volební místnosti, avšak pouze v kraji, případně senátním obvodu, v němž mají trvalé bydliště. Využít toho budou moci například lidé, kteří budou chtít strávit příští víkend na chalupách, případně plánují pobyt v nemocnici nebo v lázních.

O voličské průkazy si budou moci zažádat rovněž zahraniční Češi. Pokud pobývají v cizině trvale, mohou se zapojit pouze do senátních voleb a o průkaz požádat zastupitelský úřad, u něhož jsou vedení ve voličském seznamu. Češi, kteří bydlí v zahraničí přechodně, si mohou podle ministerstva vnitra zažádat o voličský průkaz pro krajské volby, ovšem na radnici v místě trvalého bydliště.

Domů
Sdílet
Diskuse