Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová TASR
14. září 2024 v 17:10
Čas čtení 0:48

Putin varuje NATO: Pokud Západ povolí používat zbraně s dlouhým dosahem při útocích na ruském území, automaticky vstoupí do války

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin varuje NATO: Pokud Západ povolí používat zbraně s dlouhým dosahem při útocích na ruském území, automaticky vstoupí do války
Zdroj: Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ukrajina naléhá na své partnery, aby jí povolení udělili.

  • Země NATO vstoupí do války s Ruskem, pokud povolí Ukrajině používat západní zbraně s dlouhým dosahem při útocích hluboko na ruském území. Prohlásil to v pátek na zasedání Rady bezpečnosti OSN ruský velvyslanec při OSN Vasilij Něbenzja.
  • Něbenzja zároveň upozornil, že Rusko je jaderná velmoc a je třeba myslet na důsledky takového rozhodnutí.
  • Podobně se ve čtvrtek vyjádřil i ruský prezident Vladimir Putin, který uvedl, že pokud Západ Ukrajině povolí používat zbraně, které jí dodává, při útocích hluboko na území Ruska, bude to znamenat, že je NATO ve válce s jeho zemí.

Citát: „Je-li skutečně přijato rozhodnutí o zrušení omezení, nebo bude-li přijato, od té chvíle začnou země NATO přímou válku s Ruskem. V tom případě budeme samozřejmě nuceni přijmout náležitá rozhodnutí se všemi následky pro západní agresory,“ uvedl Něbenzja podle agentury TASS.

„Faktem je, že NATO bude přímou stranou konfliktu proti jaderné velmoci. Myslím, že na to byste neměli zapomínat a měli byste myslet na následky,“ prohlásil ruský velvyslanec.

Širší kontext: Ukrajina v uplynulých měsících na své partnery opakovaně naléhá, ​​aby jí toto povolení udělili. Spojené státy nedávno oznámily, že jejich názor související s poskytnutím schopností pro Ukrajinu spojených s údery dlouhého dosahu uvnitř Ruska se nezměnil.

14. září 2024 v 14:15 Čas čtení 0:42 GALERIE: KLDR poprvé zveřejnila fotky zařízení na výrobu materiálu do jaderných zbraní GALERIE: KLDR poprvé zveřejnila fotky zařízení na výrobu materiálu do jaderných zbraní
13. září 2024 v 14:21 Čas čtení 0:29 V Chorvatsku se nad mořem objevilo tornádo. Češi natočili video V Chorvatsku se nad mořem objevilo tornádo. Češi natočili video
12. září 2024 v 15:21 Čas čtení 1:06 Muž zavedl manželce petardu do vaginy a pak ji odpálil. Jaký trest mu za ohavný pokus o vraždu hrozí? Muž zavedl manželce petardu do vaginy a pak ji odpálil. Jaký trest mu za ohavný pokus o vraždu hrozí?
Domů
Sdílet
Diskuse