Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Ábelová
12. září 2024 v 15:21
Čas čtení 1:06

Muž zavedl manželce petardu do vaginy a pak ji odpálil. Jaký trest mu za ohavný pokus o vraždu hrozí?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž zavedl manželce petardu do vaginy a pak ji odpálil. Jaký trest mu za ohavný pokus o vraždu hrozí?
Zdroj: Pexels/Anete Lusina/volně k užití

Pražský vrchní soud zamítl odvolání sedmatřicetiletého Ukrajince, který se pokusil o brutální vraždu své manželky. Soud mu uložil trest vyhoštění z Česka na dobu neurčitou a 18 let vězení.

Případ se odehrál minulý rok v září v Kožlanech na Plzeňsku. Sedmatřicetiletý Ukrajinec nejprve svázal své ženě ruce a do úst jí dal roubík, aby se nemohla nijak bránit. Poté vložil do její vaginy petardu, kterou odpálil. Žena moldavského původu utrpěla četná zranění a masivní krvácení. Muž tvrdil, že si chtěl pouze posvítit zapalovačem a omylem se přiblížil blízko knotu petardy. U Krajského soudu v Plzni se odvolal a Pražský vrchní soud jeho žádost letos zamítl.

12. září 2024 v 11:24 Čas čtení 1:22 Advokátka Hrdá opustila spolek Bez trestu. Důvodem je obhajoba soudce obviněného z týrání partnerky Advokátka Hrdá opustila spolek Bez trestu. Důvodem je obhajoba soudce obviněného z týrání partnerky

„Obhajoba obžalovaného je naprosto absurdní. Řekl bych, že nemá cenu se jí vůbec nějak zabývat,“ řekl soudce. Obhájce obžalovaného požadoval zrušení verdiktu a dalšímu projednání. Zároveň chtěl čin překvalifikovat na těžké ublížení na zdraví. „Obžalovaný má dostatečně vysokou inteligenci na to, aby mohl rozpoznat či předpokládat, že když manželce do genitálu vloží něco na způsob granátu, tak jaké to asi může mít účinky,“ sdělil soudce. Předseda odvolacího senátu Michal Hodoušek uvedl, že trest 18 let odnětí svobody je vzhledem k činu odpovídající.

11. září 2024 v 13:42 Čas čtení 1:11 VÝSTRAHA: V Česku hrozí záplavy, meteorologové varují před extrémním nebezpečím VÝSTRAHA: V Česku hrozí záplavy, meteorologové varují před extrémním nebezpečím

Muž u soudu tvrdil, že knot petardy zapálil omylem. „Dal jsem ho moc blízko a zapálil knot. Lekla se, začala křičet a třást zadkem. Nevěděl jsem hned, co mám dělat. Než jsem petardu vyndal, tak vybuchla,“ řekl. Manželku, která ho žádala po incidentu o pomoc, odmítal. Potom ji odvezl do nemocnice, kde jí zachránili život. „Byla jsem v šoku. Strčil mi hadr do pusy a spoutal ruce za zády. Pak mě hodil na postel obličejem dolů a dovnitř strčil petardu, kterou zapálil. Potom nastal výbuch a začala mi téci krev,“ vypověděla u soudu. 

10. září 2024 v 11:50 Čas čtení 0:47 Čeští vědci objevili lék na vzácné genetické onemocnění. Na celém světě jím trpí asi půl milionu lidí Čeští vědci objevili lék na vzácné genetické onemocnění. Na celém světě jím trpí asi půl milionu lidí

Žena měla v plánu se s manželem rozvést už delší dobu, a to kvůli dlouhodobému domácímu násilí. Odvolávací soud vyčíslil odškodné na 640 tisíc korun.

Domů
Sdílet
Diskuse