Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
16. září 2024 v 12:10
Čas čtení 0:50

Donald Trump přežil další pokus o atentát. Muž ho chtěl zastřelit při hraní golfu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Donald Trump přežil další pokus o atentát. Muž ho chtěl zastřelit při hraní golfu
Zdroj: AP Photo/John Locher

Republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump byl opět terčem pokusu o atentát.

K incidentu tentokrát došlo v Trumpově golfovém klubu na Floridě. Podle stanice CNN byli na místě přítomni členové tajné služby, kteří si všimli hlavně pušky trčící z plotu. Agenti následně zahájili střelbu na muže, který se nacházel v křoví za plotem areálu. 

11. září 2024 v 9:59 Čas čtení 1:31 Harris je „horší než Biden“ a Trump je „ostuda“. Kandidáti na hlavu USA se setkali v ostré debatě Harris je „horší než Biden“ a Trump je „ostuda“. Kandidáti na hlavu USA se setkali v ostré debatě

Podezřelý následně nasedl do auta a pokoušel se z místa ujet, následně však byl tajnou službou zastaven na dálnici. Podle amerických médií je podezřelým Ryan Wesley Routh, majitel malé stavební firmy na Havaji, který bývalého prezidenta kritizoval na sociálních sítích. 

Zadržený muž byl od Trumpa vzdálený asi 300 až 500 metrů. Na místě byla následně nalezena puška typu AK-47, GoPro kamera a batohy.

Musk: Nikdo nestřílí na Kamalu

O pořádný rozruch se postaral americký miliardář Elon Musk, který se k incidentu vyjádřil na sociální síti X. V tweetu, který později smazal, odpověděl jednomu z uživatelů na otázku, proč chtějí Donalda Trumpa zabít. „A nikdo se ani nepokouší zabít Bidena/Kamalu,“ napsal Musk. 

U příspěvku se následně rozjela bouřlivá diskuze. Někteří lidé konstatovali, že Musk pouze „konstatoval skutečnost“, jiní jej však za jeho slova kritizovali. Jeden z uživatelů dokonce poznamenal, že miliardář by potřeboval lékařskou pomoc. „Je to pomatené chování a je velmi nebezpečné,“ uvedl. 

Domů
Sdílet
Diskuse