Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
17. září 2024 v 16:19
Čas čtení 0:58

AKTUÁLNĚ: Centrála proti organizovanému zločinu zasahuje na magistrátu. Důvodem je možná Barrandovský a Dvorecký most

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Centrála proti organizovanému zločinu zasahuje na magistrátu. Důvodem je možná Barrandovský a Dvorecký most
Zdroj: Wikimedia/VitVit/volně k užití

V budovách pražského magistrátu zasahuje Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ).

Deníku N zásah potvrdil mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Server Neovlivni.cz na síti X uvedl, že podle jeho zjištění si detektivové na magistrát a Technickou správu komunikací (TSK) přišli pro dokumenty ke stavebním zakázkám. Podle serveru iDNES.cz se to týká rekonstrukce Barrandovského mostu a výstavby Dvoreckého mostu a rovněž zakázek Operátora ICT (OICT), které souvisejí s náměstkem pro dopravu Zdeňkem Hřibem (Piráti).

Podle mluvčího magistrátu Tadeáše Provazníka však nejde o zásah, ale pouze o součinnost při vyšetřování.

„Mohu potvrdit přítomnost NCOZ v budovách hlavního města, nejedná se nicméně o zásah, ale pouze součinnost při vyšetřování, kterou plně poskytujeme,“ sdělil ČTK Provazník. Více informací podle něho město nebude poskytovat.

Nikdo není obviněn ani zadržen

„Mohu v obecné rovině uvést, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení,“ sdělil Deníku N Ibehej. „Jedná se o takzvanou dokumentační realizaci, v rámci které nedošlo k zadržení ani obvinění žádné osoby,“ řekl. Dodal, že více informací zatím poskytovat nebude.

9. září 2024 v 13:38 Čas čtení 0:45 Arnold Schwarzenegger se projížděl Prahou na kole. Fotku s ním ulovil i Kluk s kamením Arnold Schwarzenegger se projížděl Prahou na kole. Fotku s ním ulovil i Kluk s kamením

„Abychom se vyhnuli hybridním spekulacím okolo zásahu NCOZ: Z Policie ČR mě osobně nikdo nekontaktoval a u mne v kanceláři žádní policisté nezasahují. Ohledně magistrátu je potřeba se obrátit na ředitele úřadu (Martina) Kubelku, který je za úřad odpovědný. TSK je v roli poškozeného,“ reagoval Hřib na síti X.

Operátor ICT je městská společnost, která pro hlavní město zajišťuje IT projekty či kartu MHD Lítačka. Existují pochybnosti o některých smlouvách, které má firma s magistrátem. Městští zastupitelé proto minulý týden schválili, že si Praha nechá udělat forenzní audit firmy.

Domů
Sdílet
Diskuse