Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
dnes 19. září 2024 v 11:23
Čas čtení 0:28

Zákaz kouření na veřejných místech se může stát skutečností, EU připravuje novou směrnici. Zveřejněny nové podrobnosti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Evropská komise chce doporučit, aby země zakázaly kouření na veřejných místech.

  • Evropská komise chce údajně zakázat kouření na veřejných místech. Mezi ně patří terasy restaurací a barů, autobusové zastávky, ale i parky a zoologické zahrady, uvádí Euronews.
  • Směrnice nejsou právně závazné, ale dávají členským státům možnost se jimi řídit.
  • Kromě klasických cigaret chce EK zakázat i kouření zahřívaných nebo elektronických cigaret bez ohledu na to, zda obsahují nikotin.

Citace:Úroveň pokrytí nekuřáckými pravidly se značně liší v závislosti na typu nekuřáckého prostředí a obecná úroveň pokrytí nekuřáckých venkovních prostor je nízká,“ uvedla Komise.

12. září 2024 v 8:30 Čas čtení 1:48 Boj o „puffíky“: Proč odborníci nesouhlasí s plánovaným zákazem e-cigaret Boj o „puffíky“: Proč odborníci nesouhlasí s plánovaným zákazem e-cigaret

Širší souvislosti: Podle nové směrnice tak bude zakázáno kouření na terasách, střechách nebo balkonech barů. Jde taky o autobusové zastávky, letiště, venkovní prostory nemocnic, domovy důchodců. Kuřákům by bylo zakázáno kouřit také v rekreačních oblastech, kde jsou přítomny děti.

Domů
Sdílet
Diskuse