Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Vondráková
včera 27. září 2024 v 15:12
Čas čtení 0:49

VIDEO: Neuvěřitelný příběh z bojiště. Ukrajinský dron se pokusil zabít ruského vojáka, nakonec mu zachránil život

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Sociálními sítěmi proletělo video, na kterém operátor ukrajinského dronu pomáhá zraněnému nepříteli.

Video, které má dohromady přes 18 minut, bylo dle webu The Telegraph pořízeno někdy koncem léta. Přesné datum však známo není. Jisté není ani to, kde přesně se scéna odehrála, odhaduje se však, že šlo o oblast Donbasu na východní Ukrajině.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Telegraph (@telegraph)

Na záběrech je vidět, jak ukrajinský dron nejprve přelétá nad oblastí a kontroluje území. Když spatří zraněného ruského vojáka, shodí poblíž něj granát, který ho ale nezabije.

Později se dron vrátí do zákopu a zjistí, že zraněný voják se odplazil od zemního oblouku a nyní leží na zádech a prosí, aby byl ušetřen. V ten moment se mu rozhodne pomoci. Hodí mu láhev vody a papír se vzkazem, že mu ukáže cestu k ukrajinským liniím.

„Když se náš pilot vrátil, viděl, že se okupant chce vzdát,“ píše se v titulcích u videa.

Ruský voják mu poděkuje, vypije vodu a poté se posadí. Vytáhne injekci s lékem na bolest, kterou si aplikuje a vydá se na cestu do bezpečí. Ukrajinský dron sotva se pohybujícího zraněného následně převede přes bojové pole. V jednu chvíli se dokonce i zastaví, aby si mohl nepřítel zakouřit.

Ihned poté, co dorazí k ukrajinským liniím, se zraněný voják vzdá a vyčerpaně se sesune na zem.

Domů
Sdílet
Diskuse