Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
včera 7. října 2024 v 15:29
Čas čtení 0:47

Česká spořitelna si nechá radit mladými. Bude jim za to platit

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Česká spořitelna si nechá radit mladými. Bude jim za to platit
Zdroj: Unsplash/Campaign Creators

Česká spořitelna nedávno zveřejnila výzvu, v níž hledala šest mladých lidí, kteří by měli zájem vytvořit stínové představenstvo. Cílem je vytvořit novou strategii pro období 2025 až 2030.

„Už dlouho se zabýváme tím, jak zajistit služby spořitelny tak, aby byly relevantní, zajímavé a atraktivní právě pro generace, které nejen dorůstají, ale začínají přicházet do produktivního věku. Myslím, že ty pohledy na to, jak by služby měly být prezentovány, se generačně velmi liší. Mladším generacím přijde zajímavé jak formou, tak obsahem něco trošku jiného než nám, kteří řídíme ty velké firmy," vysvětlil cíl projektu předseda představenstva banky Tomáš Salomon.

7. října 2024 v 10:12 Čas čtení 0:41 Fotbalový zápas na Slovensku se změnil v drama. Fanoušek přiložil delegátovi pistoli k hlavě Fotbalový zápas na Slovensku se změnil v drama. Fanoušek přiložil delegátovi pistoli k hlavě

Do projektu se zapojilo 2400 zájemců, z nich teď banka vybere členy stínového představenstva, uvádí Seznam zprávy. Přihlášení zájemci musí projít základním filtrem, který bude posuzovat, zda splňují podmínky věku do třiceti let a minimálně středoškolské vzdělání.

Následně přihlášené čeká pohovor s avatarem umělé inteligence. Zájemci by v tomto pohovoru měli odpovědět na otázku, jak si myslí, že se v roce 2030 budou poskytovat finanční služby.

23. září 2024 v 7:00 Čas čtení 2:21 Studijní náklady přehledně: srovnali jsme ceny jídla, knihovny i volnočasových aktivit v univerzitních městech Studijní náklady přehledně: srovnali jsme ceny jídla, knihovny i volnočasových aktivit v univerzitních městech

Vybranou užší skupinu lidí následně čeká osobní interakce a pohovor s personalisty banky. S dvaceti vybranými finalisty nakonec budou mít pohovor samotní členové představenstva. Každý z nich si na rok vybere svého stínového zástupce.

Vybraní jedinci budou muset do své nové funkce vložit úsilí odpovídající minimálně polovičnímu úvazku, banka ale slibuje, že mladé lidi v nové funkci bude platit podle standardů České spořitelny.

Domů
Sdílet
Diskuse