Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
dnes 12. října 2024 v 19:12
Čas čtení 0:37

FOTO: Jedno z nejzanedbanějších míst Prahy se změní k nepoznání. Na Palmovce vniknou nové domy s byty a obchody

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Jedno z nejzanedbanějších míst Prahy se změní k nepoznání. Na Palmovce vniknou nové domy s byty a obchody
Zdroj: Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy

Developerská společnost Akva odkoupila od pražského dopravního podniku pojemky v oblasti autobusového nádraží na Palmovce. Na místě postaví zbrusu nový komplex s byty a obchody.

Jak informuje web ZDopravy.cz, nový projekt znamená, že po více než 20 letech přípravy  vznikne nové centrum pražské Libně. Stane se tak na místě, kde v současnosti stojí značně zanedbané a chátrající autobusové nádraží. 

Na pozemku by se mělo začít stavět po jeho převzetí developerem. Jako první přijde na řadu příprava včetně demolice stávajícího objektu dopravního terminálu, který zabírá plochu neuvěřitelných dvou fotbalových hřišť. 

Součástí nového projektu budou nové prostory pro byty, obchody a služby. Na místě vznikne také zcela nové náměstí Bohumila Hrabala. Součástí projektu je také rekonstrukce budovy nedaleké synagogy a úprava veřejného prostranství. 

„Je to celé unikátní urbanistická příležitost. Málokteré místo v Praze si zaslouží proměnu tak moc, jako právě dosud silně zanedbaná Palmovka. Její potenciál se dá přirovnat k smíchovskému Andělu,“ říká architekt Filip Titl z kanceláře UNIT architekti, podle nějž je Palmovka přirozeným centrem Libně, kterým denně projde více než 60 tisíc lidí. „Tomu by měla odpovídat i úroveň veřejných prostranství a vybavenosti,“ dodává. 

Palmovka Palmovka Palmovka
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse