Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Eva Thonhauserová
dnes 21. září 2024 v 7:13
Čas čtení 0:29

Meteorologové varují před zimním počasím. Evropu by mohly zasáhnout mimořádně silné mrazy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové varují před zimním počasím. Evropu by mohly zasáhnout mimořádně silné mrazy
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Předpověď se netýká pouze Evropy, ale také Spojených států a Kanady.

Meteorologové předpovídají, že bychom mohli zažít jednu z nejchladnějších zim za poslední roky. Podle nich by to mohl způsobit polární vír, který se v současnosti vyvíjí pomaleji než obvykle. Pokud bude vír slabý, studený arktický vzduch by se mohl rozšířit do nižších zeměpisných šířek, včetně Spojených států, Kanady a Evropy.

20. září 2024 v 13:23 Čas čtení 0:21 Cestujícím tekla krev z uší a nosu. Lidé zažili let jako z hororu, pilot musel nouzově přistát Cestujícím tekla krev z uší a nosu. Lidé zažili let jako z hororu, pilot musel nouzově přistát

Odborníci varují, že právě tento scénář by mohl nastat tuto zimu, což by vedlo k chladnému a zasněženému počasí.

Polární vír je meteorologický jev, který se vytváří nad severním pólem a obvykle udržuje studený vzduch. Pokud však vír zeslábne, může se studený vzduch šířit na jih, což vede k neobvykle chladnému počasí. Odborníci očekávají, že letos bude vír nabírat na síle pomaleji, což by mohlo v mnoha regionech způsobit chladnou a zasněženou zimu.

Domů
Sdílet
Diskuse