Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda ČTK
29. března 2023 14:45
Čas čtení 2:07

Středočeská zubařka se známou zabily muže, smrt si prý přál. Tvrdil jim, že jeho tělo poté zmizí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Středočeská zubařka se známou zabily muže, smrt si prý přál. Tvrdil jim, že jeho tělo poté zmizí
Zdroj: Pexels/Towfiqu barbhuiya/volně k užití

Velmi zvláštní případ řeší pražský městský soud. Dvě ženy, středočeská zubařka a její vysokoškolsky vzdělaná známá v důchodovém věku, zabily muže, který si to měl údajně přát. Prý jim tvrdil, že po jeho smrti tělo zmizí, což se nestalo.

Muž, z jehož vraždy je obviněna středočeská zubařka a její známá, si podle obžaloby přál svou smrt. Obě ženy po činu čekaly, až mužovo tělo samo zmizí, protože jim to před svým skonem sliboval. Když tělo nezmizelo, ženy se společně obrátily na policii.

Státní zástupkyně tvrdí také to, že zubařka chtěla před pořezáním muže přivolat záchrannou službu, což jí muž a druhá obviněná žena nedovolili. Uvádí to anonymizovaná část obžaloby, kterou dnes ČTK poskytl pražský městský soud.

29. března 2023 9:23 Čas čtení 0:36 Vykuk z Hodonína prodával lístky do cirkusu. Žádný ale neproběhl, pátrá po něm policie Vykuk z Hodonína prodával lístky do cirkusu. Žádný ale neproběhl, pátrá po něm policie

Zubařka chtěla zavolat záchranku, muž a důchodkyně jí v tom zabránili

Čin se stal po půlnoci na 4. října 2022 v bytě v pražských Hájích, který obývala obviněná důchodkyně a kam ženy a muž společně přijeli z Kutné Hory. „Obviněná PaedDr. S. před touto cestou utvrzovala obviněnou MDDr. Š. v tom, že musí vyhovět poškozenému v jeho přání zemřít,“ stojí v obžalobě. Proto s sebou zubařka přinesla potřebné medikamenty a lékařské nástroje, které obstarávala už od srpna.

Zubařka pak podle státní zástupkyně poskytla muži lék, který sám dobrovolně spolkl a který měl zklidňující a hypnotické účinky. „Načež obviněná MDDr. Š. chtěla přivolat rychlou záchrannou službu, což jí poškozený a obviněná PaedDr. S. nedovolili, pročež chtěla utéct z bytu, v čemž jí slovně zabránili,“ pokračuje obžaloba.

Následně se muž podle státní zástupkyně svlékl, lehl si do postele a krátce poté kvůli požitým lékům upadl do bezvědomí. Zubařka mu poté do třísla vpíchla injekci s lokálním umrtvením a poté mu v třísle skalpelem udělala malou hlubší ránu, která neporušila cévy. „Protože krev z rány vytékala pomalu, souhlasným kývnutím se obviněné navzájem ujistily v nutnosti přeříznout tepnu na ruce,“ popisuje obžaloba.

19. dubna 2024 8:00 Čas čtení 5:30 „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty

Po lokálním umrtvení oblasti pravého zápěstí proto zubařka řízla muže do ruky, ani tentokrát však neporušila větší cévy. Zároveň mu ale vpíchla celkové anestetikum, které muži po několika minutách utlumilo dech. Příčinou mužovy smrti tak podle obžaloby byla akutní otrava tímto anestetikem, přičemž smrti bylo možné zabránit krátce po aplikaci látky včasnou odbornou pomocí.

Rituální vražda

Podle obžaloby ženy společně jímaly vytékající krev do textilií a lavoru. S mrtvým mužem následně zůstaly v bytě. „Obviněná MDDr. Š. ulehla vedle mrtvého poškozeného a obviněná PaedDr. S. seděla na posteli, na které ležel mrtvý poškozený. Vyčkávaly, až tělo poškozeného zmizí, jak jim poškozený před svou smrtí sliboval,“ stojí v obžalobě. „Takto setrvaly až do následujícího dne, a jelikož tělo nezmizelo, uklidily, umyly se, převlékly, najedly a domluvily se na dalším postupu, kdy v 15:40 hodin věc společně osobně oznámily na Policii ČR,“ uzavřela státní zástupkyně.

Obžalobě z vraždy čelí dvaatřicetiletá zubařka a pětašedesátiletá starobní důchodkyně, rovněž vysokoškolsky vzdělaná. Na hlavní líčení, které začne 6. dubna, obě čekají v pankrácké vazební věznici. Ani jedna z nich nikdy předtím nebyla trestána. Podle státní zástupkyně ženy vraždily společně a po předchozím uvážení, za což jim hrozí 12 až 20 let vězení.

Nemusí se ale jednat o jedinou smrt, ve které by zubařka mohla být zapletena. Jak uvádí CNN Prima NEWS, mohla by mít spojitost i se zvláštním úmrtím muže u plaveckého stadionu v Kutné Hoře minulý srpen. Dle nepotvrzených informací místních se mluvilo o tom, že zubařka společně s dalšími lidmi působí v sektě, která „jezdila do Českého Šternberka a tam prováděla nějaké rituály v lesích. Měli tam běhat nazí a klacky vymítat ďábla“.

Domů
Sdílet
Diskuse