Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
10. dubna 2023 10:00
Čas čtení 0:35

Čech v Alpách se zřítil ze 70 metrů, chtěl pomoct slovenské přítelkyni

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čech v Alpách se zřítil ze 70 metrů, chtěl pomoct slovenské přítelkyni
Zdroj: Pexels/Virgil Hegoboru/volně k užití

Čech a jeho slovenská přítelkyně se v neděli těžce zranili v rakouských Alpách, když se snažili vystoupit na horu Hochsengs. Zřítili se z výšky asi 70 metrů a podle police nebyli vybaveni na podmínky, které v pohoří panovaly.

Čech a Slovenka vyrazili v neděli z obce St. Pankraz s cílem zdolat horu Hochsengs o nadmořské výšce 1838 metrů. Prostřednictvím Českého rozhlasu o tom informuje TASR. Podle místní policie ale nebyli vybaveni na podmínky, které aktuálně v pohoří Sengsengebirge panují. Kronen Zeitung uvádí, že měli vybavení vhodné pouze pro letní podmínky.

9. dubna 2023 13:00 Čas čtení 3:34 Velikonoční podfuk: Jak to skutečně bylo se vzkříšením Ježíše? Velikonoční podfuk: Jak to skutečně bylo se vzkříšením Ježíše?

Na zledovatělém povrchu uklouzla nejprve Slovenka a poté i Čech, který se jí snažil pomoci. Oba se zřítili z výšky asi 70 metrů. Muž byl naštěstí schopen přivolat pomoc a zabalit svou přítelkyni do spacích pytlů, aby neprochladla. Kvůli špatnému počasí horská služba nemohla na akci nasadit vrtulník, a proto záchranáři museli k páru dorazit pěšky. Oba byli převezeni do nemocnice v Kirchdorfe.

První jednotka horské služby dorazila ke zraněným ve 21:30, převoz se ukázal jako komplikovaný a časově náročný. Čech byl předán zdravotní záchranné službě až 10 minut po půlnoci, zraněná žena o třicet minut později.

Domů
Sdílet
Diskuse