Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
15. dubna 2023 v 12:00
Čas čtení 0:54

Muže ve vězení v Atlantě zaživa sežraly štěnice. Podmínky ve vězeňské cele měl příšerné

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muže ve vězení v Atlantě zaživa sežraly štěnice. Podmínky ve vězeňské cele měl příšerné
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Z vězeňských záznamů je jasné, že si jeho špatného stavu pracovníci všimli. Neudělali však nic a muž nakonec zemřel.

Lashawn Thompson skončil na psychiatrickém oddělení ve vězení v Atlantě kvůli přestupku. Pracovníci ho označili za duševně nemocného. Jeho pobyt ve vězení však nakonec skončil tragicky, píše BBC.

„Mrtvé tělo pana Thompsona našli ve špinavé vězeňské cele poté, co ho zaživa sežraly štěnice,“ uvedl v prohlášení právní zástupce rodiny, Michael D. Harper, přičemž zveřejnil fotografie zesnulého, jehož tělo bylo poseté brouky.

Ze zprávy soudního lékaře vyplývá, že Lashawna našli mrtvého v cele 19. září, tedy tři měsíce po uvěznění. Navzdory pokusům místní policie a zdravotního personálu o jeho oživení muž špatnému zdravotnímu stavu podlehl. Kromě toho ve zprávě lékař píše, že ve věznici byly sice štěnice přemnožené, ale na těle mrtvého po nich žádné stopy nebyly nalezeny.

Podle rodinného právníka z vězeňských záznamů vyplývá, že si pracovníci špatného stavu vězně všimli, ale nereagovali na něj a neposkytli mu pomoc.

Jak mohly štěnice Thompsona zabít, vysvětlil entomolog z Univerzity v Kentucky Michael Potter: „Plošticemi se zabývám 20 let, ale ještě nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal. Tito brouci se živí krví a čím více jich je, tím více krve z hostitele přijmou.“

16. července 2024 v 13:00 Čas čtení 5:40 „Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu „Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu

Kousnutí od štěnic podle něj obvykle nejsou smrtelné, ale ve vzácných případech může dlouhodobé vystavení velkému počtu kousnutí způsobit těžkou anémii. Ta může být smrtelná, pokud se neléčí.

Rodinný právník, Harper, požádal v souvislosti se smrtí o trestní vyšetřování a také uvedl, že připravuje žalobu.

Domů
Sdílet
Diskuse