Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. dubna 2023 15:45
Čas čtení 0:51

Lovec v Číně postřelil vzduchovkou muže, spletl si ho se zajícem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Lovec v Číně postřelil vzduchovkou muže, spletl si ho se zajícem
Zdroj: Pexels/volně k užití

Postřelený muž spadl do příkopu, kde se utopil.

V čínské provincii Ťiang-si zemřel muž jménem Wang Moujin poté, co ho vzduchovkou postřelil neznámý lovec. Podle informací BBC si ho během lovu zřejmě spletl se zajícem. Lovec byl zatčen spolu s dalšími třemi lidmi, kteří se lovu účastnili. 

Postřelený muž zemřel utonutím, potvrdila pitva

Podle médií došlo k tragickému incidentu minulý týden v pátek. Čtveřice mužů z města Shaxi se vydala na lov zajíců, kteří jsou v této provincii běžným zdrojem potravy. Jeden z mužů zahájil palbu poté, co spatřil pohyb v trávě vedle příkopu, kde měl Wang Moujin lovit ryby. Postřelený muž následně spadl do příkopu, kde utonul. Smrt utonutím následně potvrdila i pitva.

Na místo byli následně přivoláni policisté, kteří čtveřici mužů zatkli. Bližší údaje o mužích nejsou známy, mělo by jim být okolo třiceti let. 

Čína patří k zemím s velmi přísnými zákony ohledně zbraní, často se vztahují i na repliky nebo hračky. Tragické incidenty jsou zde poměrně vzácné. Zatímco lovecké povolení není těžké získat, vlastnictví zbraní je v Číně do značné míry omezeno na armádu, donucovací orgány a bezpečnostní personál. V souvislosti s úmrtím stále probíhá vyšetřování, policie už ale avizovala, že proti trestným činům se zbraněmi a výbušninami bude postupovat přísněji. 

Domů
Sdílet
Diskuse