Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
7. května 2023 19:28
Čas čtení 0:39

Petr Pavel má varování pro Zelenského. Proč by Ukrajina neměla tlačit na protiofenzívu?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel má varování pro Zelenského. Proč by Ukrajina neměla tlačit na protiofenzívu?
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek

Ukrajina by podle Petra Pavla neměla uspěchat protiofenzívu. Český prezident to řekl svému ukrajinskému protějšku při nedávném setkání.

Prezident Petr Pavel soukromě varoval ukrajinské vedení před katastrofou, kterou by mohla přinést uspěchaná protiofenzíva. Informuje o tom The Guardian. Při nedávném setkání v Kyjevě s Volodymyrem Zelenským a premiérem Denysem Šmyhalem je Pavel varoval, že již nemají moment překvapení.

7. května 2023 17:01 Čas čtení 0:36 Wagnerovci zůstanou v ukrajinském Bachmutu. Ruská armáda vyhověla jejich požadavku a poskytla munici Wagnerovci zůstanou v ukrajinském Bachmutu. Ruská armáda vyhověla jejich požadavku a poskytla munici

Právě moment překvapení byl minulý rok příčinou, proč se Ukrajině podařily úspěšné útoky v Charkově a jižní oblasti Chersonu. Pavel sdělil, že jeho a slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou Zelenskyj požádal o to, aby jejich národy vyzbrojily každý jednu mechanizovanou brigádu Ukrajiny.

Jedná se o jedinou šanci, věří Pavel

„Zřejmě mají stále pocit, že nemají vše, aby mohli úspěšně zahájit operaci,“ uvedl Pavel. Ukrajinské přípravy stále probíhají, proto vyzval Shmyhala, aby se nenechal „tlačit do rychlejšího tempa dříve, než budou plně připraveni“.

7. května 2023 11:33 Čas čtení 0:43 Slovenský premiér Eduard Heger oznámil, že končí Slovenský premiér Eduard Heger oznámil, že končí

„Pro Ukrajinu bude nesmírně škodlivé, pokud tato protiofenzíva selže, protože další šanci už mít nebude, přinejmenším ne v tomto roce,“ komentoval Pavel po korunovaci Karla III. Podle něj by země nevyhnutelně čelila velikým ztrátám. „Bude to zkrátka letos jediná šance, takže musí být úspěšná.“

Domů
Sdílet
Diskuse