Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Šnajdrová
9. května 2023 9:33
Čas čtení 0:52

Kolumbijský gangster přezdívaný Harry Potter zdrogoval a unesl dva americké vojáky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kolumbijský gangster přezdívaný Harry Potter zdrogoval a unesl dva americké vojáky
Zdroj: Flickr/Anthony Quintano

Dva američtí vojáci byli zdrogováni, uneseni a okradeni v luxusním sportovním baru v Kolumbii, píše server Caracol.

Podezřelý, jehož zadržela policie a byl vydán do Spojených států, má být kolumbijský vůdce gangu, který si přezdívá „Harry Potter“. Podobných loupeží se podle kriminalistů dopouštěl pravidelně, přičemž v jednom z případů oběť zdrogoval natolik, že zemřela na nedostatek kyslíku v mozku, informuje New York Post.

9. května 2023 7:52 Čas čtení 1:00 Zapomeň na slunečné jaro. Nadcházející týden bude upršený, místy bude i mrznout Zapomeň na slunečné jaro. Nadcházející týden bude upršený, místy bude i mrznout

K případu došlo 5. března 2020, kdy se dva američtí vojáci vydali do sportovního baru v bogotské obchodní čtvrti Zona T, kde chtěli sledovat fotbalový zápas. V noci ale zmizeli a druhý den se nedostavili do práce. Oba byli okradeni o telefony, peněženky, cennosti a jejich těla byla plná modřin. Ani jeden z nich si nepamatoval, co se předešlého večera stalo. Vyšetřovatelé tak rychle usoudili, že vojáci byli zdrogováni, což potvrdily také testy na přítomnost sedativ v těle. 

Jak se později ukázalo, vojáci byli rozptýleni komplici a kolumbijský Harry Potter jim mezitím do nápojů přimíchal uspávací látku. Pak oběti oklamal, aby mu poskytly PIN k telefonům, a okradl je.

K incidentu se koncem roku 2020 přiznal jistý Jeffersson Arango Castellanos, který si říká Harry Potter. Pro únos, zdrogování a okradení dvou amerických vojáků byl vydán soudům ve Spojených státech. Tamní soud jej v pondělí obvinil ze spiknutí, únosu a útoku zaměřeného na mezinárodně chráněné osoby. V případě odsouzení mu i jeho dvěma kumpánům hrozí až doživotní vězení. Doufejme, že se pomocí mazaného kouzla nedostane ven.

Domů
Sdílet
Diskuse