Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
11. května 2023 7:40
Čas čtení 1:16

Jako prezident vyřeším válku na Ukrajině za 24 hodin, tvrdí Trump. Jeho „plán“ má mezery

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jako prezident vyřeším válku na Ukrajině za 24 hodin, tvrdí Trump. Jeho „plán“ má mezery
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Exprezident USA zároveň neodpověděl na otázku, zda si přeje, aby vyhrála Ukrajina, nebo Rusko.

Bývalý americký prezident Donald Trump ve středu v diskusním pořadu zpravodajské televize CNN uvedl, že kdyby v Bílém domě znovu úřadoval on, vyřešil by válku na Ukrajině za 24 hodin. Pokud by vyhrál volby, omilostnil by také velkou část útočníků na Kapitol. 

Kdo by měl válku vyhrát? Na tuhle otázku Trump neodpověděl

Zmíněnými slovy o ukončení války reagoval Trump na dotaz republikánské voličky. Ta se ho zeptala, zda podporuje vojenskou pomoc USA vůči Ukrajině a jak by řešil hrozbu, kterou představuje ruský prezident Vladimir Putin. „Pokud budu prezidentem, tuto válku urovnám za jeden den, za 24 hodin,“odpověděl jí Trump. Dodal, že by se setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a také s Putinem. „Oba mají slabé i silné stránky a do 24 hodin bude tato válka vyřešena. Skončí, bude absolutní konec,“ uvedl.

Exprezident USA zároveň nechtěl říct, jestli si přeje, aby válku vyhrálo Rusko, nebo Ukrajina. „Neuvažuji ve smyslu vítězství a prohry. Chci, aby se to urovnalo, abychom přestali zabíjet všechny ty lidi,“ odvětil.

„Chci, aby Rusové i Ukrajinci přestali umírat,“ uvedl dále a znovu zopakoval, že by se mu válku povedlo zastavit do 24 hodin. Když se ho však moderátorka Kaitlan Collins zeptala potřetí na to, kdo by měl ve válce zvítězit, odpověděl: „Řeknu tohle: Chci, aby Evropa dala více peněz. Má hodně peněz.“ Bývalá hlava státu odmítla v pořadu uvést i to, zda považuje ruského prezidenta Putina za válečného zločince. 

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Kromě války na Ukrajině hovořil Trump o útoku na Kapitol z ledna 2021. Dav Trumpových stoupenců tehdy do Kapitolu vtrhl po shromáždění nedaleko Bílého domu, na kterém tehdejší prezident tvrdil, že jeho protikandidát Joe Biden vyhrál prezidentské volby podvodem. Na CNN Trump uvedl, že kdyby se stal prezidentem, s největší pravděpodobností omilostní velkou část výtržníků.

Domů
Sdílet
Diskuse