Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
18. května 2023 10:03
Čas čtení 0:45

ČHMÚ varuje před možnými povodněmi. Výstraha se týká těchto okresů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před možnými povodněmi. Výstraha se týká těchto okresů
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Podle Českého hydrometeorologického ústavu hrozí povodně v některých částech Jihomoravského a Zlínského kraje. Výstraha platí do čtvrteční půlnoci.

Jak jsme tě již informovali v této zprávě, začátek týdne s sebou přinesl vydatný déšť. Právě srážky způsobily rozkolísání hladin některých řek. Mapa ČHMÚ ukazuje, že nejvíce srážek spadlo na návětří Beskyd a Jeseníků. 

Druhý stupeň povodňové aktivity platí pro Břeclav, Hodonín, Kyjov a Veselí nad Moravou. Podle ČHMÚ se zde může voda vylévat do okolních břehů. Kulminace na řece Moravě se postupně očekává od noci na čtvrtek.

17. května 2023 16:44 Čas čtení 0:36 Zásadní hranici globálního oteplení o 1,5 °C pravděpodobně překročíme do pěti let, varují odborníci Zásadní hranici globálního oteplení o 1,5 °C pravděpodobně překročíme do pěti let, varují odborníci

Lidé by se měli vyhnout tokům i podmáčeným oblastem

Nízký stupeň nebezpečí se týká i zmiňovaného Zlínského kraje. Pro Uherské Hradiště, Otrokovice a Kroměříž platí povodňová bdělost. Výstraha je do čtvrteční půlnoci. ČHMÚ doporučuje vyhnout se pohybu v okolí koryt toků a nevstupovat do proudící vody a zatopených míst. Lidé by se také měli vyvarovat podmáčených oblastí, ve kterých hrozí pád stromů.

15. května 2023 19:23 Čas čtení 0:38 Chceš znát látky, které znečišťují tvé okolí? ČHMÚ vydal přehlednou mapu Chceš znát látky, které znečišťují tvé okolí? ČHMÚ vydal přehlednou mapu
Domů
Sdílet
Diskuse