Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková ČTK
18. května 2023 15:39
Čas čtení 0:58

Aktualizace: Policie zadržela podezřelého v souvislosti s požárem u Pravčické brány v Českém Švýcarsku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Aktualizace: Policie zadržela podezřelého v souvislosti s požárem u Pravčické brány v Českém Švýcarsku
Zdroj: HZS ČR

Hasiči zasahují u požáru v blízkosti Pravčické brány v národním parku České Švýcarsko. Policie ve čtvrtek odpoledne na místě zadržela jednoho člověka. V národním parku hořelo před necelým rokem.

Aktualizováno 17:42: Policie v souvislosti s požárem mezi Pravčickou bránou a hranicí s Německem zadržela jednoho člověka. Je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti, uvedla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Mluvčí Správy národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov řekl, že hořet začalo na přístupové cestě k Pravčické bráně. Požár podle jeho informací vznikl zřejmě od pyrotechniky. „Cesta k Pravčické bráně je odspodu zavřená,“ doplnil.

„Mohu potvrdit, že hasiči vyjeli k požáru mezi státní hranicí a Pravčickou bránou. Více informací v tuto chvíli nemám,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Na místě byl vyhlášen třetí stupeň poplachu a k místu vyjelo devět hasičských jednotek, informovali dále ústečtí hasiči na Twitteru.

Ve stejném národním parku hasiči zasahovali loni u nejrozsáhlejšího lesního požáru v historii Česka. Vypukl 24. července u Hřenska a postupně se rozšířil na plochu až 1200 hektarů. Asi tisícovce profesionálních i dobrovolných hasičů se tehdy ohniska požáru povedlo zkrotit až po 20 dnech. Byly evakuovány některé obce, plameny poškodily i několik domů a zůstaly po nich kilometry spálené krajiny.

Domů
Sdílet
Diskuse