Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
24. května 2023 13:49
Čas čtení 0:30

Řidič, který havaroval u Bílého domu, vyhrožoval Bidenovi smrtí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Řidič, který havaroval u Bílého domu, vyhrožoval Bidenovi smrtí
Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci

Muž, který v pondělí na Lafayettově náměstí poblíž Bílého domu v americkém Washingtonu prorazil nákladním autem bezpečnostní zábrany, byl obviněn z vyhrožování zabitím prezidenta USA Joea Bidena a viceprezidentky Kamaly Harris.

K incidentu, při němž nebyl nikdo zraněn, došlo v pondělí krátce před 22:00 místního času. Kamion řídil 19letý Sai Varshith Kandula z amerického státu Missouri. Uvedla to v úterý místní policie, píše TASR

Televizní záběry ukázaly, že policisté ve vozidle našli vlajku s nacistickým symbolem. Podle nejmenovaných zdrojů agentury AP obeznámených se situací muž vyšetřovatelům řekl, že chce zabít amerického prezidenta a převzít vládu nad zemí.

24. května 2023 10:07 Čas čtení 0:48 Pandemie znovu zaklepe na dveře, svět se musí připravit na nemoc smrtelnější než covid-19, říká šéf WHO Pandemie znovu zaklepe na dveře, svět se musí připravit na nemoc smrtelnější než covid-19, říká šéf WHO


Biden byl o incidentu informován v úterý ráno, uvedla mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierre. Podle ní se prezidentovi ulevilo, že při nehodě nebyl nikdo zraněn, a poděkoval agentům a policistům za rychlou reakci.


Kandula čelí několika obviněním, včetně poškození federálního majetku a vyhrožování zabitím, únosem nebo ublížením prezidentovi, viceprezidentovi nebo jejich rodinným příslušníkům, uvedla policie. Dodala, že ve vozidle nebyly nalezeny žádné zbraně.

Domů
Sdílet
Diskuse