Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
25. května 2023 8:22
Čas čtení 1:04

Kontroverzní floridský guvernér Ron DeSantis oznámil kandidaturu na prezidenta USA

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kontroverzní floridský guvernér Ron DeSantis oznámil kandidaturu na prezidenta USA
Zdroj: Getty Images/Joe Raedle

Republikánský guvernér amerického státu Florida Ron DeSantis ve středu oficiálně oznámil svoji kandidaturu na nominaci Republikánské strany v amerických prezidentských volbách v roce 2024.

DeSantis svou kandidaturu oznámil v přímém přenosu na sociální síti Twitter ve společnosti vlastníka této platformy, miliardáře Elona Muska, a technologického investora Davida Sackese. Informuje TASR. Krátce před asi hodinovým livestreamem zveřejnil i volební spot, v němž představuje svůj slogan. 

Ve společnosti obnovím zdravý rozum a normálnost, slibuje DeSantis

DeSantis, který krátce předtím vyplnil dokumenty vyžadované federální volební komisí, slibuje, že dovede Američany do nové éry úspěchu a bude bojovat za jejich svobody. „Kandiduji na prezidenta, abych vedl náš velký americký návrat (comeback),“ řekl republikán ve videu.

Začátek živého vysílání s Muskem ale poznamenaly technické problémy. Diskusi se totiž pokoušelo poslouchat více než 500 000 lidí najednou a zvuk systému opakovaně „spadl“, než se DeSantis se 25minutovým zpožděním nakonec objevil ve vysílání. „Máme obrovské množství lidí online, takže servery jsou poněkud zatížené. Přerozdělujeme jejich kapacitu, abychom zvládli tu zátěž; je to opravdu šílené,“ řekl Musk.

Trumpův rival omezuje práva sexuálních menšin a podporuje zbraně 

Avizovaná konverzace mezi DeSantisem a Muskem nakonec trvala více než hodinu, ale technické problémy přetrvávaly. Republikánský politik v ní několikrát zopakoval, že země pod demokratickým vedením směřuje špatným směrem. Guvernér Floridy se zviditelnil odporem vůči pandemickým opatřením i zákony, které prosazují omezování práv sexuálních menšin, nebo naopak uvolňování regulace zbraní.

19. dubna 2024 15:00 Čas čtení 7:14 Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD

Jedním ze soupeřů čtyřiačtyřicetiletého ultrakonzervativního DeSantise o republikánskou nominaci na hlavu státu je bývalý americký prezident Donald Trump, který kandidaturu oznámil už loni v listopadu. Trump téměř denně využívá svou vlastní sociální síť Truth Social k útokům na DeSantise a u republikánských voličů má zatím jasný náskok.

Prezidentské volby se budou konat v USA příští rok v listopadu. Za demokraty chce obhajovat svůj současný post prezident Biden.

Domů
Sdílet
Diskuse