Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
29. května 2023 11:46
Čas čtení 0:32

Brněnské biskupství postavilo kněze mimo službu. Měl se dopustit „činu sexuální povahy“

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brněnské biskupství postavilo kněze mimo službu. Měl se dopustit „činu sexuální povahy“
Zdroj: Unsplash/zaya odeesho/volně k užití

Rozhodnutí předcházel podnět od zletilého člověka, který předložil rozsudek Okresního soudu v Blansku. Z rozsudku plynulo, že došlo k vážné újmě na jeho právech.

Dosud působil v jedné z farností na Blanensku, informovalo bez bližšího upřesnění biskupství na svém webu„Protože předložené skutečnosti nejsou slučitelné s veřejným výkonem duchovní služby, byl s okamžitou platností zbaven výkonu úřadu správce svěřených farností,“ stojí na diecézním webu.

27. května 2023 19:14 Čas čtení 1:28 Čeští evangeličtí faráři mohou žehnat svazkům lidí stejného pohlaví Čeští evangeličtí faráři mohou žehnat svazkům lidí stejného pohlaví

Rozhodnutí předcházel podnět od zletilého člověka, který předložil rozsudek Okresního soudu v Blansku. Z rozsudku plynulo, že došlo k vážné újmě na jeho právech. Biskup Pavel Konzbul se s poškozeným člověkem osobně setkal a nabídl pomoc. Zahájil také interní prověřování, po jehož skončení přijme vedení diecéze další kroky.

18. dubna 2023 6:00 Čas čtení 16:48 Sonda do Hnutí Pro život: „Pro znásilněnou ženu je lepší, když přetrpí 9 měsíců, než aby zabila své dítě“ Sonda do Hnutí Pro život: „Pro znásilněnou ženu je lepší, když přetrpí 9 měsíců, než aby zabila své dítě“

„Po tuto dobu má kněz omezeno veřejné působení, byl mu nařízen kontakt s odborným psychologem a přidělen stálý dohled zkušeného kněze, který má dbát na to, aby byla dodržována předepsaná terapie a respektováno nařízení biskupa,“ informovalo biskupství. Kněz se podle biskupství za své jednání omluvil a činu lituje.

Domů
Sdílet
Diskuse