Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
29. května 2023 12:30
Čas čtení 0:35

V Hongkongu byl zahájen proces v případě proniknutí demonstrantů do parlamentu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Hongkongu byl zahájen proces v případě proniknutí demonstrantů do parlamentu
Zdroj: TASR/AP

U soudu v Hongkongu byl v pondělí zahájen soudní proces se 13 osobami v souvislosti s proniknutím protivládních demonstrantů do budovy místního parlamentu 1. července 2019. TASR převzala zprávu z agentury AFP.

Stovky demonstrantů na budově rozbily okna a otevřely kovové okenice. Stěny jednacího sálu posprejovaly grafity a prodemokratickými hesly. Za tento trestný čin hrozí pro 13 obžalovaných vězení až na deset let. Sedm z nich u soudu vinu přiznalo a prokuratura proto další obvinění vůči nim stáhla.

24. května 2023 16:53 Čas čtení 0:36 Čína počítá s další vlnou koronaviru. Nakazí se až 65 milionů lidí týdně Čína počítá s další vlnou koronaviru. Nakazí se až 65 milionů lidí týdně

„Nikdy jsem nelitovala svého boje za svobodu, spravedlnost a demokracii... nadále budu myslet svobodně, i když budu ve vězení,“ uvedla na sociální síti jedna z obviněných, která přiznala vinu v případě výtržnictví.

Šestice, která nepřiznala vinu, čelí obviněním i z nezákonného vstupu do budovy parlamentu a ze „zločinného jednání způsobujícího škody“. Za to jí hrozí až doživotí. Očekává se, že soudní proces bude trvat 44 dní.

16. května 2023 8:00 Čas čtení 1:03 Zpráva Amnesty: Loni bylo ve světě provedeno nejvíce poprav od roku 2017. Smutný žebříček vede Čína Zpráva Amnesty: Loni bylo ve světě provedeno nejvíce poprav od roku 2017. Smutný žebříček vede Čína

Peking v roce 2020 zavedl v Hongkongu přísný zákon o národní bezpečnosti v reakci na masové protivládní protesty v roce 2019. Ve spojitosti s protesty zadrželi více než 10 000 lidí a stíháno bylo téměř 2900 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse