Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Barbora Fábryová TASR
9. června 2023 14:14
Čas čtení 0:46

Video: Egypťané chytili žraloka, který ve známém letovisku zabil občana Ruska. Ministerstvo oznámilo, jaké s ním má plány

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Egypťané chytili žraloka, který ve známém letovisku zabil občana Ruska. Ministerstvo oznámilo, jaké s ním má plány
Zdroj: Getty Images/Alexis Rosenfeld

Žraloka, který v egyptské Hurghadě napadl a usmrtil občana Ruské federace, už chytili. Egyptský ministr životního prostředí krátce po útoku nařídil, aby úřady ve městě přijaly všechna potřebná opatření a zajistily, aby se útok více neopakoval.

Žralok podle vyjádření jevil „abnormální chování“, a tak jej nyní blíže zkoumají. Experti chtějí zjistit, jestli by se mohlo jednat o žraloka, který útočil už v minulosti.

„V této souvislosti se specializovanému týmu ministerstva životního prostředí ve spolupráci s dalšími specialisty podařilo odchytit žraloka, který zaútočil, a následně byl převezen do laboratoře, ve které se budou snažit zjistit, proč zaútočil,“ napsalo egyptské ministerstvo životního prostředí na Facebooku.

9. června 2023 10:15 Čas čtení 1:16 Video pobouřilo český Twitter. Spolužáci, kteří malé Ukrajince plivli do obličeje, se ve čtvrtek omluvili Video pobouřilo český Twitter. Spolužáci, kteří malé Ukrajince plivli do obličeje, se ve čtvrtek omluvili

Na sociálních sítích se momentálně šíří videa z odchytu žraloka v Hurghadě. Známý ruský zpravodajský portál Baza zveřejnil na Telegramu video, ve kterém žraloka z vody vylovili a následně ho několik přítomných mužů tlouklo na místní pláži.

Na pláži zakázali koupání

Oběť, identifikována jako občan Ruska, zahynula nedaleko hotelové pláže při útoku žraloka v egyptském letovisku Hurghada na pobřeží Rudého moře. Obětí je podle ruských médií muž narozen v roce 1999. Nebyl to turista, muž měl žít v Egyptě dlouhodobě.

8. června 2023 19:40 Čas čtení 0:51 Samici krokodýla z Kostariky se stalo něco dosud nevídaného. Vyskytla se u ní vlastnost, kterou mohla zdědit po dinosaurech Samici krokodýla z Kostariky se stalo něco dosud nevídaného. Vyskytla se u ní vlastnost, kterou mohla zdědit po dinosaurech

Konzulát ve stanovisku na platformě Telegram vyzval ruské turisty, aby byli v moři obezřetní a přísně dodržovali všechny pokyny místních úřadů. Egyptské ministerstvo životního prostředí uvedlo, že v oblasti, kde došlo k útoku, bude od pátku platit dvoudenní zákaz plavání, šnorchlování a vodních sportů.

Domů
Sdílet
Diskuse