Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
16. června 2023 11:15
Čas čtení 0:20

Čaputová zvažuje, že nebude kandidovat v příštích volbách. Své rozhodnutí oznámí příští týden

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čaputová zvažuje, že nebude kandidovat v příštích volbách. Své rozhodnutí oznámí příští týden
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová oznámí rozhodnutí v souvislosti se svou kandidaturou začátkem příštího týdne. TASR o tom informoval prezidentčin mluvčí Martin Strižinec.

Mandát slovenské hlavy státu uplyne v roce 2024. Prezidenta či prezidentku volí občané Slovenské republiky v přímých volbách tajným hlasováním na pět let. Kandidáty na prezidenta může navrhnout nejméně 15 poslanců Národní rady SR nebo občané na základě petice s nejméně 15 tisíci podpisy oprávněných voličů.

Většina politických stran se podle vyjádření pro TASR kandidátem či kandidátkou na post úřadu hlavy státu zatím nezabývá. Aktuální prioritou jsou pro ně zářijové předčasné parlamentní volby. Některé strany čekají i na rozhodnutí současné prezidentky. Podporu Čaputové deklarovala například SaS.

Domů
Sdílet
Diskuse