Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
18. června 2023 v 15:03
Čas čtení 0:33

Útok mačetou: Toto jsou nové informace o zraněných, na které zaútočil muž v českobudějovické nemocnici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Útok mačetou: Toto jsou nové informace o zraněných, na které zaútočil muž v českobudějovické nemocnici
Zdroj: Policie ČR

Šlo o zaměstnance českobudějovické nemocnice – tři zdravotní sestry a jednoho sanitáře.

Všichni čtyři zaměstnanci českobudějovické nemocnice, které v pátek napadl 29letý muž mačetou, se léčí doma. Tři z nich jsou v domácím léčení od soboty, posledního zraněného propustili v neděli. Agentuře ČTK to sdělila mluvčí nemocnice Iva Nováková.

Muž způsobil sečná zranění personálu psychiatrického oddělení v Nemocnici České Budějovice, konkrétně třem zdravotním sestrám a sanitářovi. Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) v sobotu uvedl, že je napadl návštěvník psychiatrie.

17. června 2023 v 14:22 Čas čtení 1:43 Útok mačetou: Muž, který útočil v nemocnici v Českých Budějovicích, je obviněn z těžkého ublížení na zdraví Útok mačetou: Muž, který útočil v nemocnici v Českých Budějovicích, je obviněn z těžkého ublížení na zdraví
Psychiatrické oddělení Nemocnice České Budějovice.
Psychiatrické oddělení Nemocnice České Budějovice. Zdroj: Wikimedia/volně k užití

Jihočeská policie podezřelého v pátek zadržela, o den později ho pak obvinila z těžkého ublížení na zdraví. Útočníkovi hrozí pět až 12 let vězení. Krajští kriminalisté nyní zpracovávají návrh na to, aby mohli vzít útočníka do vazby.

Případy vážného napadení pacientů nebo personálu nemocnic jsou v ČR spíše ojedinělé. Nejtragičtější byla střelba v čekárně polikliniky ostravské fakultní nemocnice z 10. prosince 2019, kde dvaačtyřicetiletý střelec sedm lidí zabil, dva zranil a později spáchal sebevraždu.

Domů
Sdílet
Diskuse