Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
19. června 2023 17:34
Čas čtení 0:43

Za záhadných okolností zmizela ponorka, která vozí turisty k vraku Titaniku (Aktualizováno)

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Za záhadných okolností zmizela ponorka, která vozí turisty k vraku Titaniku (Aktualizováno)
Zdroj: Atlantic Productions/AP/TASR

Nikdo neví, kam zmizela malá ponorka, kterou se turisté mohli za poplatek podívat k vraku historického parníku Titanik. V Atlantickém oceánu nyní začíná pátrací a záchranná mise, informovalo BBC.

Bostonská pobřežní služba sdělila BBC, že operace s cílem nalézt ponorku už byla zahájena. Podle dosavadních informací se pohřešuje pět lidí. 

Soukromá firma OceanGate Expeditions, která používá ponorná plavidla k výpravám hluboko do oceánu, nedávno na svých sociálních sítích zveřejnila příspěvek, ve kterém stálo, že jedna z jejich expedic právě probíhá. Za osmidenní výlet k vraku známé zaoceánské lodi zájemci zaplatí 250 tisíc dolarů (téměř 5 a půl milionu korun).

Vrak Titaniku se nachází 3800 metrů pod hladinou, na dně Atlantického oceánu, asi 600 kilometrů od kanadského pobřeží. Jen samotný ponor k lodi trvá několik hodin.

Osobní parník, který byl největší lodí své doby, narazil do ledovce při své první plavbě ze Southamptonu do New Yorku v roce 1912. Ze 2200 cestujících a posádky na palubě zemřelo více než 1500. Od jeho objevení v roce 1985 byl vrak lodi nespočetněkrát zkoumán.

Domů
Sdílet
Diskuse