Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vojtěch Vanda
2. července 2023 v 14:06
Čas čtení 0:33

Masová střelba v Baltimoru: Útočník zabil 2 lidi a dalších 28 zranil, střílet začal na slavnosti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Masová střelba v Baltimoru: Útočník zabil 2 lidi a dalších 28 zranil, střílet začal na slavnosti
Zdroj: Policejní oddělení města Baltimore

Na slavnosti v oblasti Brooklyn Homes došlo k masové střelbě, nicméně důvod zatím není znám. Třicítka lidí byla zraněna, dva lidé zemřeli a tři jsou ve vážném stavu.

O situaci informovala stanice BBC. Ke střelbě došlo na jihu města ve státě Maryland, kde se lidé sešli k události zvané „Brooklynský den“. Podezřelý měl podle Fox News zničehonic začít střílet mezi účastníky akce, přesto ale nebyl zatčen. Dle svědků mělo být slyšet 20 až 30 výstřelů. 

2. července 2023 v 13:09 Čas čtení 1:36 VIDEO: V Pardubicích se popralo 18 lidí. Jeden člověk měl utrpět zranění nožem v obličeji VIDEO: V Pardubicích se popralo 18 lidí. Jeden člověk měl utrpět zranění nožem v obličeji

Stanice CNN citovala vyjádření starosty Brandona Scotta, jenž incident označil za „bezohledný a zbabělý čin, který trvale změnil mnoho životů a stál život dvou lidí“. Tragédie podle něj upozorňuje na dopady a potřebu vypořádat se s nadměrným šířením nelegálních zbraní v ulicích.

Scott a policisté vyzvali každého, kdo má informace o střelbě, aby se přihlásil a pomohl najít zodpovědné osoby. Starosta také řekl, že mobilizuje všechny dostupné zdroje, aby pomohl vyšetřování.

Policisté jsou vzhledem k čerstvosti události a probíhajícímu vyšetřování skoupí na informace. Více informací o případu bude zveřejněno v následujících hodinách.

Domů
Sdílet
Diskuse