Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
7. července 2023 9:30
Čas čtení 0:35

Ukrajina: Počet obětí útoku pouhých 70 kilometrů od polských hranic stoupl na deset

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajina: Počet obětí útoku pouhých 70 kilometrů od polských hranic stoupl na deset
Zdroj: TASR/AP

Na nejméně deset stoupl v pátek počet obětí ruského raketového útoku na bytovku v západoukrajinském městě Lvov. Desátou oběť zpod trosek vytáhli v pátek v ranních hodinách, napsal na platformě starosta Lvova Andrij Sadovyj. Informuje TASR.

Z údajů ukrajinského ministerstva vnitra vyplývá, že raketový útok na lvovskou obytnou čtvrť, který se uskutečnil v noci na čtvrtek, si vyžádal nejméně 42 zraněných. Jsou mezi nimi také tři děti. Na videozáznamech z místa útoku bylo vidět, že horní patra bytovky s více vchody zůstaly zcela zničeny. V důsledku útoku zůstalo poškozeno celkem 35 budov. Ve Lvově vyhlásili dvoudenní smutek.

7. července 2023 7:30 Čas čtení 2:29 Shrnujeme: Zelenskyj v Praze. S kým se ještě sejde a o čem budou jednat? Shrnujeme: Zelenskyj v Praze. S kým se ještě sejde a o čem budou jednat?

Sadovyj mluvil o největším útoku na civilní infrastrukturu tohoto západoukrajinského města od začátku ruské vojenské ofenzívy na Ukrajině, cituje TASR agenturu DPA.

Záběry hlídkové policie Lvovské oblasti po útoku.

Rusko útočilo na Lvov řízenými střelami typu Kalibr, které vystřelilo z oblasti Černého moře, uvedlo ukrajinské letectvo. Tři z deseti takových raket se ukrajinské protivzdušné obraně podařilo zneškodnit.

Lvov leží jen přibližně 70 kilometrů východně od hranic s Polskem. V tomto městě s původně 720 000 obyvateli se v současnosti nachází i množství uprchlíků z bojových zón na východě Ukrajiny.

Domů
Sdílet
Diskuse