Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
22. července 2023 14:21
Čas čtení 0:48

Video: Itálii zasáhlo tornádo, při ničivých bouřkách padaly i kroupy velké jako tenisáky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Itálii zasáhlo tornádo, při ničivých bouřkách padaly i kroupy velké jako tenisáky
Zdroj: Twitter/@think_or_swim

V pátek zasáhlo Milán tornádo. Podle místních médií bylo zraněno nejméně 12 lidí. Severní část země se kromě silného větru potýkala s ničivými bouřkami a kroupami velikosti tenisových míčků.

Podle webu Corriere della Sera bouře zasáhly v pátek celou Lombardii. Tornádo u Milána, druhého největšího italského města, udeřilo zhruba v 11 hodin dopoledne. Ze země vytrhalo stromy i s kořeny a vysoko do vzduchu vzneslo skleněné střepy i kusy střech. Zda jsou nějaké oběti na životech, zatím není jasné.

Hasiči museli v souvislosti s tornádem i bouřemi vyjíždět k více než 110 událostem. Kromě odklízení kusů střech a fasád i popadaných stromů museli pumpovat vodu ze zaplavených podjezdů a sklepů.

Zraněný motocyklista i velké materiální škody

Lombardii a Benátsko zasáhly po vlně veder silné bouřky už ve čtvrtek večer. Podle Corriere della Sera při nich padaly obří kroupy o velikosti tenisových míčků. Zranily přes sto lidí, poničily auta, okna i úrodu na polích a napáchaly i další materiální škody.

Při prudkých bouřích v pátek ráno v oblasti severně od Milána byl zraněn motocyklista, kterého srazil zřícený strom. Muž však nebyl v ohrožení života. Část stromu spadla na vozovku, zasáhla ho a způsobila jeho pád, naštěstí se pohyboval nízkou rychlostí.

Domů
Sdílet
Diskuse