Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kateřina Viková
23. července 2023 v 14:46
Čas čtení 0:52

Předpověď počasí: V Česku se výrazně ochladí a přijdou bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se výrazně ochladí a přijdou bouřky
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Jaké počasí náš čeká v poslední červencový týden? Pokud už nemůžeš vystát vedra, tak tě předpověď potěší. V polovině týdne se má totiž ochladit, a to i pod 20 stupňů, informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí bude oblačno až zataženo, po ránu i polojasno. Odpoledne a večer se mohou objevit přeháňky, na východě i bouřky. Přes den bude 28 až 32 °C, na jižní Moravě až 35 °C. Zpočátku bude foukat slabý vítr, který bude během dne sílit a dosáhne nárazů 15 až 20 m/s. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.

23. července 2023 v 13:06 Čas čtení 2:38 Čech evakuovaný z hotelu na Rhodosu pro Refresher: „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru“ Čech evakuovaný z hotelu na Rhodosu pro Refresher: „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru“

V úterý přijde ochlazení i déšť

Zatažená nebo oblačná obloha bude i v úterý, oproti pondělku se ale ochladí. Teploty se budou pohybovat mezi 21 a 25 °C, na západě kolem 20 °C. Během dne přijde na většinu území České republiky déšť, a to buď v podobě přeháněk, nebo bouřek. V noci může na západě země být až 11 °C. Bude foukat mírný západní až severozápadní vítr, který během bouřek zesílí.

PŘEDPOVĚď
Zdroj: ČHMÚ


Na středu a čtvrtek je předpověď podobná – oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ve středu odpoledne a večer budou srážky slábnout a ubývat bude i oblačnosti. Ve středu bude 18 až 22 °C, ve čtvrtek 20 až 24 °C, v noci může teplota klesnout až na 8 °C.


Ani v pátek nebude od věci vzít si deštník. Z oblačné až polojasné oblohy se může nenadále spustit déšť. Odpoledne a večer mohou přijít i bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 25 a 29 °C. Stejná předpověď platí i na následující víkend.

Domů
Sdílet
Diskuse