Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
24. července 2023 10:45
Čas čtení 0:40

Tragédie v čínské tělocvičně. Na dívčí volejbalový tým spadla střecha

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tragédie v čínské tělocvičně. Na dívčí volejbalový tým spadla střecha
Zdroj: Twitter/@VoiceoftheBund

11 lidí zemřelo po pádu střechy školní tělocvičny na severovýchodě Číny. Podle očitých svědků jsou většinou obětí děti, informuje BBC.

Pouze osm lidí z 19, kteří byli v tělocvičně přítomni, přežilo. Obyvatelé provincie Heilongjiang, kde se školní budova nacházela, kritizují úřady za nedostatečnou komunikaci s rodiči zemřelých dětí. „Řekli mi, že má dcera zemřela, ale neviděl jsem ji. Všechny děti měly obličeje ušpiněné od krve a od bláta, když je odvezli do nemocnice. Prosil jsem, ať mě nechají identifikovat mé dítě. Co když to moje dítě není?“ptal se jeden z rodičů. 

24. července 2023 9:23 Čas čtení 0:36 Hoří další řecký ostrov. Hasiči evakuují obyvatele i turisty na Korfu Hoří další řecký ostrov. Hasiči evakuují obyvatele i turisty na Korfu

Kolaps budov není v Číně žádnou výjimkou. Většinou je zaviní nedostatečná bezpečnostní opatření a jejich vymáhání. Střecha tělocvičny se zřítila v neděli odpoledne místního času a záchranné práce se protáhly až do pondělí. 

Předběžné vyšetřování ukázalo, že perlit, forma sopečného skla, byl ilegálně hromaděn na střeše a nasákl dešťovou vodou, což způsobilo kolaps střechy. 

Domů
Sdílet
Diskuse