Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Eduard Starkbauer
27. července 2023 v 10:38
Čas čtení 0:42

FOTO: Uprostřed léta zasáhla naše sousedy tuhá zima. Podívej, jak sněhová pokrývka zasypala Tatry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FOTO: Uprostřed léta zasáhla naše sousedy tuhá zima. Podívej, jak sněhová pokrývka zasypala Tatry
Zdroj: Facebook/Vysoké Tatry - Hory zážitkov

Slovensko po tropických teplotách čelí vlně chladného počasí.

Podle portálu imeteo.sk proudí k sousedům studený vzduch až z oblasti Severního moře. V důsledku jeho vpádu na Slovensko se ve Vysokých Tatrách uprostřed léta dokonce objevily sněhové přeháňky.

Teplota na Lomnickém štítu, která se na tomto místě v letním období obvykle pohybuje na úrovni 8 až 13 °C, ve středu klesla pod bod mrazu na –2 °C. Sněhová pokrývka se aktuálně nachází i na Lomnickém sedle ve výšce 2 190 metrů nad mořem.

26. července 2023 v 19:16 Čas čtení 1:58 Děláme to pro vnoučata, zdůvodnil Jurečka změny v důchodech. „Vyhlídky pro mladé nejsou dobré,“ komentuje odbornice Děláme to pro vnoučata, zdůvodnil Jurečka změny v důchodech. „Vyhlídky pro mladé nejsou dobré,“ komentuje odbornice

Sněží nejen v Tatrách

Novou sněhovou nadílku ve velkém sdílí mnozí návštěvníci hor na sociálních sítích. Fotografie z Lomnického štítu, které zveřejnila stránka Vysoké Tatry – Hory zážitků, ukazují, že v nadmořské výšce 2 634 metrů nad mořem napadlo sněhu docela dost.

Sněžení hlásí i z jiných evropských pohoří. „Chladný vzduch zasáhl i jiné evropské země. Na nejvyšší hoře Německa Zugspitze napadlo během dnešního dne 5 až 10 cm nového sněhu. Teploměr zde ještě ráno ukazoval jen hodnotu 4 °C. Sněžení v podvečerních hodinách hlásí také ze slovinské nejvyšší hory Kredarica. Výrazně sněží i ve Švýcarsku, kde sníh pokryl několik oblastí,“ informuje portál.

Domů
Sdílet
Diskuse