Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
29. července 2023 11:34
Čas čtení 0:38

V Alpách našli pozůstatky německého horolezce, který se ztratil v roce 1986

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Alpách našli pozůstatky německého horolezce, který se ztratil v roce 1986
Zdroj: Police cantonale valaisanne

Horolezci narazili na túře poblíž slavné švýcarské hory Matterhorn v Alpách na lidské ostatky. Na první pohled zřejmě ani netušili, že tam leží již téměř 40 let.

Ostatky a kusy vybavení objevili horolezci ve středu 12. července na hoře Theodulgletscher. Analýza DNA později došla k závěru, že se jedná o německého horolezce, který byl pohřešován od září 1986. Informuje o tom místní policie na svém webu.

Jméno zesnulého horolezce ani žádné další informace o jeho totožnosti policie nezveřejnila. V době zmizení mělo ale muži údajně být 38 let. Dle zveřejněné fotografie na sobě měl mít tmavé boty s červenými tkaničkami.

Ledovce odhalují lidská těla stále častěji 

Jak uvádí deník Independent, alpské ledovce vydávají svá dlouho střežená „tajemství“ stále častěji. Na vině je globální oteplování, které zrychluje tání ledovců.

V roce 2015 tak například byly nalezeny ostatky dvou mladých japonských horolezců, kteří se ztratili na Matterhornu během sněhové bouře v roce 1970. O rok dříve objevil pilot vrtulníku tělo pohřešovaného britského horolezce Jonathana Convilla, který byl na Matterhornu pohřešován od roku 1979.

Policie v alpském regionu vede seznam asi 300 případů pohřešovaných osob od roku 1925, uvádí deník The Guardian.

Domů
Sdílet
Diskuse