Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Daniel Mikolášik
30. července 2023 17:07
Čas čtení 0:49

Pět útočníků poblíž Eiffelovky znásilnilo mladou turistku. Využili toho, že byla opilá

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pět útočníků poblíž Eiffelovky znásilnilo mladou turistku. Využili toho, že byla opilá
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Podezřelé propustili, vyšetřování však nadále pokračuje.

Ve známém pařížském parku Champ de Mars poblíž Eiffelovy věže došlo k brutálnímu znásilnění. Pět útočníků z Francie znásilnilo mladou turistku z Mexika kolem jedné hodiny ráno ze středy na čtvrtek. Podle listu Le Parisien využili toho, že byla opilá a zranitelná.

„Byla opilá. Útočníci takové situace využívají. Vidí zranitelné mladé ženy, turistky, které nemluví francouzsky a jsou trochu ztraceny. Často je nutí pít,“ řekl Le Parisien zdroj blízký vyšetřování.

Všech pět podezřelých je aktuálně na svobodě. Dva z nich policie zadržela, ale ještě tentýž den je i propustila. „V této fázi vyšetřování jim byla vazba zrušena,“ uvedla francouzská prokuratura, aniž by poskytla další podrobnosti. Dodala, že vyšetřování nadále probíhá.

Champ de Mars je velký park, který se rozprostírá v blízkosti Eiffelovy věže a je velmi oblíbený u turistů i místních. Na rozdíl od jiných parků v Paříži se nezavírá a je otevřen 24 hodin denně. Začaly se proto ozývat hlasy, aby byl park více zabezpečen a na noc se zavíral.

17. dubna 2024 16:00 Čas čtení 7:27 „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová

„Kolik sexuálních útoků a znásilnění očekává Anne Hidalgo, než bude souhlasit s uzavřením Champ de Mars v noci, aby byli Pařížané a turisté v bezpečí?“ ptá se Rachida Dati, pravicová starostka pařížského 7. obvodu, kde se park nachází. Podle ní by se měly parky také oplotit.

Domů
Sdílet
Diskuse