Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Daniel Mikolášik
30. července 2023 v 17:07
Čas čtení 0:49

Pět útočníků poblíž Eiffelovky znásilnilo mladou turistku. Využili toho, že byla opilá

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pět útočníků poblíž Eiffelovky znásilnilo mladou turistku. Využili toho, že byla opilá
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Podezřelé propustili, vyšetřování však nadále pokračuje.

Ve známém pařížském parku Champ de Mars poblíž Eiffelovy věže došlo k brutálnímu znásilnění. Pět útočníků z Francie znásilnilo mladou turistku z Mexika kolem jedné hodiny ráno ze středy na čtvrtek. Podle listu Le Parisien využili toho, že byla opilá a zranitelná.

„Byla opilá. Útočníci takové situace využívají. Vidí zranitelné mladé ženy, turistky, které nemluví francouzsky a jsou trochu ztraceny. Často je nutí pít,“ řekl Le Parisien zdroj blízký vyšetřování.

Všech pět podezřelých je aktuálně na svobodě. Dva z nich policie zadržela, ale ještě tentýž den je i propustila. „V této fázi vyšetřování jim byla vazba zrušena,“ uvedla francouzská prokuratura, aniž by poskytla další podrobnosti. Dodala, že vyšetřování nadále probíhá.

Champ de Mars je velký park, který se rozprostírá v blízkosti Eiffelovy věže a je velmi oblíbený u turistů i místních. Na rozdíl od jiných parků v Paříži se nezavírá a je otevřen 24 hodin denně. Začaly se proto ozývat hlasy, aby byl park více zabezpečen a na noc se zavíral.

5. října 2024 v 7:00 Čas čtení 5:26 White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho

„Kolik sexuálních útoků a znásilnění očekává Anne Hidalgo, než bude souhlasit s uzavřením Champ de Mars v noci, aby byli Pařížané a turisté v bezpečí?“ ptá se Rachida Dati, pravicová starostka pařížského 7. obvodu, kde se park nachází. Podle ní by se měly parky také oplotit.

Domů
Sdílet
Diskuse