Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
31. července 2023 17:55
Čas čtení 0:42

Japonský Joker, který útočil ve vlaku, byl odsouzen na 23 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Japonský Joker, který útočil ve vlaku, byl odsouzen na 23 let
Zdroj: TASR/AP/Shizuo Kambayashi

Soud v Japonsku v pondělí odsoudil na 23 let odnětí svobody muže, který v roce 2021 v převleku za komiksového padoucha Jokera zaútočil nožem ve vlaku v Tokiu na cestující a pokusil se založit požár. Informuje o tom agentura TASR.

K incidentu došlo na Halloween. Tehdy čtyřiadvacetiletý Kjóta Hattori zaútočil na cestující ve vlaku směřujícím do města Čófu ležícího západně od Tokia.

Odsouzen byl za bodnutí 70letého pasažéra a pokus o vraždu dalších 12 osob, které polil náplní do zapalovače a chtěl je podpálit. Plameny zničily několik sedadel. Souprava následně nouzově zastavila ve stanici, kterou obvykle projíždí, kde byli cestující evakuováni.

Hattori po incidentu vyšetřovatelům řekl, že chtěl lidi zabít a dostat trest smrti. Prokuratura požadovala pro Hattoriho 25 let vězení, zatímco obhajoba žádala 12 let s argumentem, že žhářství není pokus o vraždu.


V Japonsku přibývá násilných trestných činů

TASR na základě informací agentury AFP upozorňuje, že Japonsko je bezpečná země a násilná kriminalita je tam velmi vzácná. V uplynulých letech však bylo zaznamenáno několik případů pobodání či střelby. Nejznámější je loňský atentát na bývalého japonského premiéra Šinzóa Abeho.

V srpnu 2021 se v jednom z tokijských příměstských vlaků také odehrál útok nožem, který si vyžádal devět zraněných. Ve stejný měsíc dvě osoby utrpěly zranění při útoku kyselinou na jedné ze stanic metra v Tokiu.

Domů
Sdílet
Diskuse