Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Florián Meričko
3. srpna 2023 10:17
Čas čtení 0:41

V Chorvatsku se brzy ubytuješ levněji. Proč půjdou ceny dolů?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Chorvatsku se brzy ubytuješ levněji. Proč půjdou ceny dolů?
Zdroj: Unsplash/Vlado Sestan

Pronajímatelé a pronajímatelky ubytování v Chorvatsku plánují zlevňovat. Menší zájem turistů a turistek připisují velkému počtu ubytovacích zařízení v zemi.

Dovolenková sezóna je v plném proudu a Chorvatsko se podle tamního turistického sdružení těší vysoké návštěvnosti turistů a turistek za uplynulý měsíc. Přesto tamní podnikatelé a podnikatelky pociťují pokles zájmu rekreantů o soukromé apartmány, mnozí se proto rozhodli snížit ceny, informuje portál TN.cz na základě zprávy z webu HRT.

Pokles cen v tomto měsíci se odrazí zejména při pronájmu soukromých apartmánů, které turisté využívají oproti uplynulým rokům méně. „Velké množství nájemníků nedokázalo zaplnit kapacity a jejich zařízení tak byla více prázdná než plná,“ přiblížila situaci v červenci 2023 Lorena John, prezidentka Asociace rodinného ubytování v Istrii.

Důvodem nenaplněných kapacit však nemá být nižší návštěvnost země, ale vysoký počet ubytovacích zařízení ve srovnání s minulými lety.

Podobné problémy však hlásí z několika populárních lokalit, mezi nimi i z Dubrovníku či ze Zadaru, kde již řada podnikatelů a podnikatelek přistoupila ke snižování cen za ubytování. Chorvaté a Chorvatky očekávají, že právě v srpnu dosáhne letošní dovolenková sezóna pomyslného vrcholu.

Napomoci tomu chtějí i atraktivnějšími cenami apartmánů, o které projevují turisté a turistky snížený zájem.

Domů
Sdílet
Diskuse