Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová
5. srpna 2023 11:33
Čas čtení 0:36

Maďarská firma si spletla měnu a zaměstnance vyplatila v eurech. Na účtu mu přistála obrovská suma

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Muž odmítl peníze vrátit. Obhajoval se tím, že nemá přístup ke svému rakouskému bankovnímu účtu, na který mu peníze přišly.

Firma poslala zaměstnanci z Maďarska výplatu, spletla si však měnu, a tak mu na účtu místo 92 549 forintů (240 eur, 5 800 korun) přistálo přes 90 tisíc eur (přes 2 miliony korun). Chyby si společnost okamžitě všimla, muž však už peníze odmítal vrátit. O případu informoval maďarský portál 24.hu.

Kuriózní případ se stal loni na jaře. Firma, která se zaměstnancem ukončila pracovní poměr ve zkušební lhůtě, peníze vymáhala zpět. Muž však přišel s absurdní výmluvou. Neochotu vrátit miliony forintů hájil tím, že nemá přístup ke svému rakouskému bankovnímu účtu, na který mu peníze poslali.

Podle generální prokuratury si však muž z bankomatu v Kaposváru vybral více než 6 milionů forintů (více než 370 tisíc korun). Okresní prokuratuře se ve spolupráci s rakouskými úřady nakonec podařilo účet zmrazit a zbylé peníze získat zpět.

Prokuratura vůči muži vznesla obžalobu a soudu navrhla, aby mu uložil pokutu a žádal zpět zůstatek peněz, které si neprávem přivlastnil.

huf, peniaze
Zdroj: Pexels
Domů
Sdílet
Diskuse