Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
14. srpna 2023 v 10:58
Čas čtení 0:45

České dráhy chystají nové dálkové vlaky ComfortJet. Do kterých evropských metropolí zamíří?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
České dráhy chystají nové dálkové vlaky ComfortJet. Do kterých evropských metropolí zamíří?
Zdroj: České dráhy/propagační materiál

Výroba nových vozů pro České dráhy je v plném proudu.

„Výroba nových vlaků ComfortJet pro naše dálkové spoje je v plném proudu a první souprava se připravuje na testy,“ uvedly České dráhy na Twitteru.

9. srpna 2023 v 6:00 Čas čtení 6:27 Kamkoliv po Evropě za pětikilo na den? Vybrali jsme nejlepší low-cost cestování vlakem Kamkoliv po Evropě za pětikilo na den? Vybrali jsme nejlepší low-cost cestování vlakem

Do příspěvku vložil dopravce i mapu, kam všude bude jezdit. Jedná se o destinace, jako je Hamburk, Kodaň, Vídeň nebo Budapešť. Služby na palubě vlaku budou doplněny například o restaurační vůz. ComfortJet bude určen pro provoz na dálkových linkách a na tratích s rychlostí do 230 km/h. 

„Celá devítivozová netrakční jednotka ComfortJet bude 238,8 metru dlouhá, 510 tun těžká a nabídne místa pro 555 cestujících. Z toho 99 míst v 1. třídě a 456 míst v 2. třídě,“ doplňují ČD. Ve vlaku jsou vyhrazena místa pro kočárky a 12 míst pro přepravu jízdních kol.

Jak informoval iRozhlas, dodání vozů se očekává zhruba na konec letošního listopadu. Hned po převzetí by vlaky měly být schopné okamžitého nasazení do provozu.

Domů
Sdílet
Diskuse