Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
15. srpna 2023 17:17
Čas čtení 0:39

V Chorvatsku se ztratilo deset sedmnáctiletých házenkářů z Burundi. Odešli z ubytování a už se neozvali

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Chorvatská policie stále pátrá po deseti házenkářích z Burundi. Desítka sedmnáctiletých mladíků zmizela minulou středu ze svého ubytování a od té doby o nich nikdo neslyšel.

Mladí házenkáři přijeli do Chorvatska na světový šampionát házenkářů do 19 let. Od středy ale nezvedají telefony, nereagují na zprávy a nikdo neví, kde jsou.

Burundi házená Chorvatsko
Pohřešovaní burundští házenkáři. Zdroj: nestali.gov.hr


„Desítka mladých mužů narozených v roce 2006 odešla ve středu kolem 15:30 z areálu univerzitního kampusu v Rijece a vydala se dosud neznámým směrem,“ uvedlo policejní oddělení okresu Primorje-Gorski Kotar. 


„Jsme šokovaní,“ uvedl pro chorvatský web Index prezident burundské házenkářské federace Dauphin Nikobamye. Ten mladé házenkáře na cestě navíc doprovázel a měl za nezletilé sportovce zodpovědnost. 

15. srpna 2023 16:10 Čas čtení 0:21 Pohřešovaného houbaře našel policejní pes Gandal. Press F to pay respect Pohřešovaného houbaře našel policejní pes Gandal. Press F to pay respect


„Náš sportovní svaz i rodiče našich reprezentantů, se kterými jsme v neustálém kontaktu, prosíme všechny o pomoc. Ani nevím, jak bychom se bez nich mohli vůbec vrátit domů.“


Je ale možné, že hráči utekli úmyslně. Policie totiž pracuje i s verzí, že se mladíci snaží dostat do další země v schengenském prostoru, jelikož jim až do úterý platí víza a Burundi patří mezi nejchudší země světa. „Jsou možné všechny varianty,“ uvedl pro chorvatskou televizi RTL DANA šéf Služby pro nelegální migraci Tomislav Horvat.

Domů
Sdílet
Diskuse