Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
19. srpna 2023 10:30
Čas čtení 0:39

Italští turisté udělali mezinárodní ostudu. Nezaplacený účet za dva tisíce korun žehlila i premiérka Giorgia Meloni

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Italští turisté udělali mezinárodní ostudu. Nezaplacený účet za dva tisíce korun žehlila i premiérka Giorgia Meloni
Zdroj: TARS/AP Photo/Gregorio Borgia

Podle italské premiérky šlo o věc cti.

Italské velvyslanectví v Albánii vyrovnalo nezaplacený účet za dovolenkáře. O vyřešení záležitosti diplomatů požádala italská premiérka Giorgia Meloni, neboť jde o věc národní cti. TASR informuje podle agentury AFP.

17. srpna 2023 15:57 Čas čtení 0:49 Turistům hrabe. Ikonická evropská památka je letos terčem opilců, falešných hrozeb a nově z ní seskočil parašutista Turistům hrabe. Ikonická evropská památka je letos terčem opilců, falešných hrozeb a nově z ní seskočil parašutista

Informace, že italští turisté po večeři ve středoalbánském městě Berat uprchli bez zaplacení, se dostala do hlavních zpráv v Albánii a šířila se na sociálních sítích.
Albánský premiér Edi Rama tento týden zmínil incident také Meloni na setkání, když samotná italská premiérka dovolenkovala v Albánii. Okamžitě zakročila.

„Na tváři se jí objevila grimasa a přikázala velvyslanci: Jděte, prosím, účet za ty idioty zaplatit a vydejte prohlášení! Itálie nemůže přijít takto o respekt!“ řekl Rama pro italský deník La Stampa.

Italové nezaplatili 80eurový účet

Italské velvyslanectví v Albánii v pátek potvrdilo, že zaplatilo účet 80 eur (téměř 2000 korun) za čtyři lidi. „Na doporučení premiérky Giorgii Meloni jsme vyrovnali nezaplacený účet skupiny italských turistů v restauraci ve městě Berat,“ uvedla ambasáda v prohlášení. „Italové si ctí pravidla a platí své dluhy a doufáme, že takový případ se nebude opakovat,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse