Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
17. srpna 2023 15:57
Čas čtení 0:49

Turistům hrabe. Ikonická evropská památka je letos terčem opilců, falešných hrozeb a nově z ní seskočil parašutista

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Turistům hrabe. Ikonická evropská památka je letos terčem opilců, falešných hrozeb a nově z ní seskočil parašutista
Zdroj: Unsplash/Pedro Gandra

Pařížská policie zadržela ve čtvrtek muže, který seskočil padákem z Eiffelovy věže. TASR o tom informuje podle zprávy agentury DPA.

Policii uvědomili brzy ráno, když parašutista s batohem na zádech šplhal na Eiffelovku. Přibližně po hodině, krátce před sedmou hodinou ráno, když ještě věž nebyla otevřena pro veřejnost, z ní seskočil padákem. Policie ho po přistání na zem zadržela. Jeho věk ani národnost nebyly bezprostředně známé.

Jedná se tento týden už o druhý bizarní incident na Eiffelově věži. V pondělí na ní ochrankáři našli dva spící americké turisty. Noc strávili mezi druhým a třetím patrem na místě, které je obvykle pro veřejnost uzavřeno, přiblížila společnost SETE, která věž provozuje. Na věž se dostali večer po zaplacení vstupného, přičemž podle pařížské prokuratury tam „uvázli, protože byli velmi opilí“.

17. srpna 2023 10:44 Čas čtení 0:29 Čech náhle zemřel v Kapském Městě při ranním běhu Čech náhle zemřel v Kapském Městě při ranním běhu

Eiffelova věž nedávno čelila také bombovým hrozbám. Minulou sobotu si dvě takové výhrůžky vynutily evakuaci, šlo však o falešný poplach. Incident vyšetřuje policie. Ikonická stavba v centru Paříže čelila další pumové výhrůžce i v pondělí, policie však nedoporučila evakuaci.

Přes 130 let starou pařížskou dominantu navštíví ročně asi sedm milionů lidí. Jako dočasnou stavbu ji postavili a otevřeli u příležitosti Světové výstavy v roce 1889 a v roce 1909 měla být zbourána. Svého času nejvyšší stavba na světě však byla mimořádně cenná pro rozvoj bezdrátové telegrafie, a proto mohla zůstat stát. Jako turistická atrakce se také stala důležitým zdrojem příjmů pro město.

Domů
Sdílet
Diskuse