Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
19. srpna 2023 19:26
Čas čtení 0:41

Na severu Řecka nařídili pro rozsáhlý lesní požár evakuaci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na severu Řecka nařídili pro rozsáhlý lesní požár evakuaci
Zdroj: Unsplash/Matt Artz/volně k užití

Řecké úřady nařídily v sobotu v důsledku rozsáhlého a nekontrolovaného lesního požáru evakuaci sedmi obcí ležících na severovýchodě země u hranic s Tureckem. TASR o tom informuje podle zprávy agentury AP.

Požár vypukl v sobotu ráno nedaleko vesnice Melia ležící východně od přístavního města Alexandrupoli. Plameny se snaží dostat pod kontrolu přes sto hasičů, kterým pomáhá i devět hasicích letadel.

Evakuace byla okolním obcím a vesnicím nařízena z preventivních důvodů. Žádná zranění či škody na majetku dosud nebyly hlášeny. Úřady v oblasti uzavřely také úsek hlavní dálnice, a to pro silný kouř, který se tam šířil.

19. srpna 2023 12:16 Čas čtení 0:27 V Chorvatsku se 20 lidí otrávilo jídlem. Turisty trápí horečky i průjmy, jedno z dětí skončilo na infuzi V Chorvatsku se 20 lidí otrávilo jídlem. Turisty trápí horečky i průjmy, jedno z dětí skončilo na infuzi

Menší lesní požár řádil v sobotu i u Soluně, druhého největšího řeckého města ležícího na severu země. Hasičům se zároveň podařilo dostat pod kontrolu požár na ostrově Kefalonia na západě Řecka. Výstrahy před vznikem požárů platí v Řecku do konce víkendu.

Lesní požáry způsobily v červenci, a tedy v době vrcholící turistické sezóny, ve střední části Řecka pořádnou spoušť a chaos. Trvaly téměř dva týdny a vyžádaly si mimo jiné i evakuaci přibližně 20 000 obyvatel a rekreantů z ostrova Rhodos. Stovky dalších lidí evakuovali i z ostrova Korfu. Požáry si vyžádaly i nejméně pět obětí na životech včetně dvou pilotů, jejichž letadlo havarovalo při hašení požárů na ostrově Eubója.

Domů
Sdílet
Diskuse